Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Thuistap bier vreet stroom

Donderdag 27 april 2006 11:42Margot Boesveld

 

De thuistap voor bier laat de energierekening van een huishouden 50 tot 80 euro stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De thuistap gebruikt ongeveer evenveel stroom als een moderne koelvriescombinatie. Een woordvoerder van de consumentenbond noemt dat in het AD ‘schokkend’. De bond onderzocht de Philips Perfect Draft en de Krups Beertender. De apparaten kosten tussen de 150 en 250 euro. Vooral het koel houden van het bier vraagt veel energie. Bij een kamertemperatuur van 20 graden kost de Philipstap 79 euro per jaar aan stroom. De Krupstap is voordeliger, die vergt 56 euro per jaar aan stroom. Philips bevestigt de berekening in het AD, maar zegt geen klachten te krijgen van klanten. “Een strijkijzer kost 3,75 euro per maand. Energieverbruik is geen punt bij de aanschaf.” Bier voor de thuistap is ook nog eens een stuk duurder dan bier uit fles of blik, 2,50 euro per liter tegen 1,40 euro. Bier uit de tap wordt wel lekkerder gevonden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over