Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tiener betaalt dubbele voor autoverzekering

Woensdag 29 mei 2013 10:03Margot Boesveld

 

Jongeren tot en met 19 jaar zijn gemiddeld twee keer zoveel geld kwijt voor hun autoverzekering als mensen boven de 30 jaar. Dat blijkt dinsdag uit een berekening van Independer.

De meest uitgebreide verzekering (allrisk) valt voor een autorijdende tiener zelfs 132 procent duurder uit, terwijl een zogeheten WA+beperkt casco-verzekering 126 procent meer kost.

Independer keek voor de berekening naar (180.000) prijsvergelijkingen van automobilisten met 0 schadevrije jaren. "Ondanks dat zijn de premieverschillen enorm", aldus Independer. “Als rekening wordt gehouden met de opbouw van schadevrije jaren betaalt een jongere  vaak zelfs 3 tot 5 keer zoveel als meer ervaren rijders."

De hogere prijzen zijn te verklaren uit het bekende feit dat verzekeraars de kans op ongevallen bij jongeren hoger inschatten. Pas vanaf 35 jaar heeft leeftijd nog maar weinig invloed op de prijs van een autoverzekering.

Bron: nu.nl/geldzaken/3485234/tiener-betaalt-dubbele-autoverzekering.html

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over