Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tips voor een betere internetverbinding

Maandag 25 september 2017 17:17Margot Boesveld

Anno 2017 is één van onze grootste frustraties een traag netwerk. Als we thuis op de bank via de tablet, PC of telefoon gebruik maken van het internet willen we dat het werkt!

Voordat u naar de telefoon grijpt om uw provider te bellen, kunt u zelf ook een aantal acties ondernemen om uw internetsignaal te verbeteren. Ook geven wij tips om uw Wi-Fi signaal te versterken.

Verbeteren internet verbinding en/of Wi-Fi signaal

Uw router, daar begint het mee. De basissterkte afhankelijk van de router van uw provider. Elke provider heeft een standaard router met een zendvermogen van ca. 40mw. Sommige routers zijn begrensd en met een maximaal vermogen. De instellingen en plaats van de router zijn cruciaal. De router is het kastje dat het internetverkeer in uw huis regelt. Tegenwoordig zijn de modem en de router gecombineerd in één kastje. Dit betekent dat het kastje zowel functioneert als modem (voor de internetverbinding) en als router (voor draadloos internet). Zet de router op een centrale plek in de woonkamer, het liefst op een verhoging (bijv. een kast). Kies een plek zonder andere apparaten in de buurt en controleer of de instellingen correct zijn.

  1. Kabels zijn de baas. Iedereen heeft het over de Wifi verbinding, maar kabelinternet voert nog steeds de boventoon. Wilt u een goed werkend netwerk. Dan blijft kabels trekken momenteel de beste optie. Met de komst van Mesh Routers* komt hier op termijn verandering in.
  2. Beveilig uw netwerk. U krijgt een standaard wachtwoord bij uw netwerk. Verander deze en maak uw netwerkbeveiliging optimaal. Heeft u meerdere Wifirouters in uw woning? Zorg ervoor dat ze allemaal dezelfde instellingen hebben.
  3. Gebruik signaal versterkers (WiFi repeaters of powerline adapters). Een wifi repeater (ook wel: wifiversterker of range extender) zorgt dat het signaal op een andere plek in huis nog eens extra wordt versterkt. Met een powerline-adapter in het stopcontact maakt u een extra hotspot via het bestaande elektriciteitsnet in huis. U heeft zo internet op meerdere plekken in uw woning, maar door het gebruik van zulke apparaten wordt de verbinding mogelijk ook wat trager. 
  4. Wissel van frequentie. Er zijn twee frequenties 5Ghz en 2.4 Ghz. De verbinding via 5 Ghz is daardoor vaak sneller en stabieler. Een nadeel is wel dat 5Ghz moeilijker door muren en vloeren heen gaat dan 2.4 Ghz. In een huis met meerdere verdiepingen kan 2.4 Ghz daarom de beste optie zijn.
  5. Wissel van kanaal. Binnen een bandbreedte kun je ook nog wisselen tussen verschillende kanalen. Providers raden vaak aan om binnen de 2.4 Ghz-frequentie te kiezen voor kanaal 1, 6 of 11. Providers raden vaak aan om binnen de 2.4 Ghz-frequentie te kiezen voor kanaal 1, 6 of 11.
  6. Stel de kanaalbreedte op uw router als volgt in:
  • 2,4 GHz kanaalbreedte: Gebruik 20 MHz-kanalen.
  • 5 GHz-band: Maakt u gebruik van het kanaal 5Ghz? Stel deze voor de beste prestaties en betrouwbaarheid voor alle kanaalbreedten in. Dat is voor 20 MHz, 40 MHz én 80 MHz.

Wilt u iets rigoureuzer te werk gaan?

Verwijder eens op alle apparaten die u niet (meer) gebruikt de wifi-instellingen voor het netwerk of laat de apparaten deze instellingen 'vergeten'. Zorg ervoor dat de instellingen op uw router weer optimaal zijn ingesteld en verbind daarna uw apparaten die u gebruikt opnieuw.

ADSL/VDSL: Houd de afstand klein

Bij een ADSL of VDSL aansluiting is het juist van belang dat de afstand tussen het aansluitpunt en het modem zo klein mogelijk is. Negeer dan de tip om de router in de woonkamer te zetten. Sterker nog. De meterkast is dan vaak wel de juiste plek. Adsl en VDSL aanbieders zijn:  KPN, Telfort, Vodafone,

*Wat zijn Mesh Routers

Wi-Fi mesh routers bestaan uit meerdere apparaten waarbij er altijd één basis router is met vervolgens meerdere extra units. Deze extra units kunt u in andere ruimtes plaatsen en staan draadloos met elkaar in verbinding. Deze apparaten/units zorgen ervoor dat uw apparatuur automatisch naadloos overschakelt naar het dichtstbijzijnde Wi-Fi punt. Omdat de units voor onderlinge verbinding een aparte zender gebruiken, is er onderling dus geen snelheidsverlies. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over