Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tot negentig dagen per jaar geen extra kosten voor dataroaming in EU

Dinsdag 06 september 2016 15:36Margot Boesveld

 

Providers mogen vanaf 15 juni volgend jaar geen extra kosten in rekening brengen voor roaming in EU-lidstaten. Roaming in de EU is tot negentig dagen per jaar even duur als in Nederland. Dat staat in een conceptdocument van de Europese Commissie voor de nieuwe roamingregels in de EU. Het is voor het eerst dat er details naar buiten komen over het zogenoemde eerlijk gebruik voor dataroaming.

Roaming is de term voor wanneer een klant van provider A in het buitenland het netwerk van provider B gaat gebruiken. Provider A moet dan kosten betalen aan provider B en rekent die kosten door aan de klant. Daardoor is mobiel gebruik in het buitenland altijd duurder geweest.

Providers kunnen in specifieke gevallen en in bijzondere omstandigheden de nationale toezichthouder vragen of er extra kosten voor internetgebruik in rekening kunnen worden gebracht.

Ook is het zo dat er sprake is van een nieuwe situatie als iemand langer dan negentig dagen per jaar of langer dan dertig dagen achtereen in het buitenland is. Dan wordt het gezien als een vast verblijf in het buitenland.

Misbruik

De EU wil op die manier misbruik van de regels voorkomen. Zo is het voor mensen niet mogelijk om een SIM-kaart te kopen in een land waar de abonnementskosten laag zijn, om vervolgens de dienst thuis te gebruiken. Gebruikers kunnen in het buitenland tegen hetzelfde tarief data gebruiken. Als er sprake is van een bundel, dan kan de provider bij overschrijding wel extra kosten in rekening brengen, zolang die niet hoger zijn dan de Europese limiet.

Limiet

De Commissie stelt voor om de limiet te leggen op 5 eurocent per minuut, 1 cent per sms en 0,85 cent per MB. Het Europees Parlement en de lidstaten (de Europese Raad) moeten zich daar nog over buigen. Het conceptdocument wordt besproken met de Europese waakhonden voor electronische communicatie (BEREC). De regels kunnen in december worden ingesteld.

 

 

Bron: NU.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over