Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tussentijds zorgvergoedingen wijzigingen mag vanaf 2016 niet meer

Donderdag 15 oktober 2015 14:35Margot Boesveld

 

Per 1 januari 2016 is het niet meer mogelijk voor zorgverzekeraars om tussentijds wijzigingen door te voeren met betrekking tot de vergoeding van bijvoorbeeld geneesmiddelen. Hierdoor hebben verzekerden en zorgverleners – zoals apothekers – begin van een nieuw jaar meer zekerheid over wat daadwerkelijk wordt gedekt door de zorgverzekering. Dat is besloten door brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Oorzaak van dit besluit

De reden voor dit besluit is de ophef die begin van dit jaar is ontstaan toen de zorgverzekeraars uit het niets gezamenlijk bekend maakten te stoppen met het vergoeden van 400 medicijnen. Het betreft voornamelijk op maat gemaakte geneesmiddelen waarvan het effect – uitgerekend door ZN – niet bewezen werd geacht. De apothekers werden slechts enkele dagen voor de vergoedingsstop op de hoogte gebracht, wat ook minister Schippers van Volksgezondheid veel te kort vond.

Dit leverde vervolgens een storm van kritiek op, waarna veel zorgverzekeraars eieren voor hun geld kozen en de vergoeding van de 400 medicijnen nog enkele maanden hebben door laten lopen. Patiënten moeten inmiddels de rekening uit eigen zak betalen, wat in sommige gevallen een extra uitgavenpost betekent van enkele honderden euro’s per maand. Extra kosten waar zij begin van dit jaar geen rekening mee hadden gehouden en ook niet konden weten.

Om dit in de toekomst te voorkomen heeft ZN dus besloten om wijzigingen die tussentijds worden bepaald door de zorgverzekeraars pas 1 januari van het nieuwe jaar in te laten gaan. Deze veranderingen, zoals het stoppen van vergoedingen die normaliter uit het basispakket vergoed worden, moeten ook inzichtelijk worden gemaakt voor verzekerden.

Wijzigingen 2016

Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2016 min of meer niet aangepast. De zorgpremie gaat wel omhoog met enkele euro’s, evenals het eigen risico (lees: 385 euro). Deze stijging zal volgend jaar deels gecompenseerd worden door een verhoging van de zorgtoeslag voor de lagere inkomensgroepen. Meer lezen over de wijzigingen? Lees verder

 

 

Bron: Zorgkiezer.nl door Bart

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over