Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Tweederde van alle Nederlanders verwacht verdubbeling energieprijs in drie jaar

Donderdag 11 januari 2007 09:54Margot Boesveld

 

66% Van de Nederlandse bevolking verwacht dat de energieprijs binnen drie jaar minimaal verdubbelt. Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van de Europese Commissie is uitgevoerd over de toekomst van de Europese energievoorziening, de Eurobarometer.Nederlanders zijn nog minder pessimistisch dan de gemiddelde Europeaan over de ontwikkeling van de energieprijs. Gemiddeld antwoordde 76% van de ondervraagden dat het 'waarschijnlijk' is dat de energieprijs binnen drie jaar minimaal twee keer zo duur is. Denemarken is het enige land waarin minder dan de helft van de bevolking dit scenario waarschijnlijk acht. Voor de Eurobarometer werden bijna 25.000 mensen ondervraagd, gemiddeld zo'n duizend per lidstaat.Over het algemeen maken inwoners van de nieuwe EU-lidstaten in Oost-Europa zich het meest zorgen om grote prijsverhogingen. In de Scandinavische landen is die vrees het minst vaak aanwezig.Toch maken de meeste Europeanen en Nederlanders zich geen al te grote zorgen over de gevolgen van de prijsstijging. Dat energie op een of andere manier wordt gerantsoeneerd of dat autorijden alleen iets van de rijken wordt, vinden de meeste geënquêteerden niet waarschijnlijk. De stelling dat Europa de komende drie jaar voor grote problemen in de gasvoorziening komt te staan, acht iets minder dan de helft van de Europeanen (48%) realistisch.In 'gasrotonde' Nederland maakt slechts 26% zich hier serieus zorgen om. Nederlanders hebben blijkbaar ook vertrouwen in de kwaliteit van de Nederlandse netten: 18% noemt het waarschijnlijk dat er in de komende drie jaar een nationale blackout voor komt. Dat is bijna het minste van de hele Europese Unie, het gemiddelde ligt op 36%.Gevraagd naar de meest gebruikte energiebronnen over dertig jaar, wordt windenergie het vaakst genoemd door Nederlanders (66%), voor zon (53%), kernenergie (44%) en aardgas (30%). Over heel Europa gemeten scoort zon beter dan wind. De steun voor kernenergie blijkt in Nederland net onder het Europees gemiddelde te liggen, zo blijkt uit de Eurobarometer.Copyright©, Energeia, 2007

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over