Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

United Consumers misleidt consumenten

Vrijdag 17 februari 2012 12:54Margot Boesveld

 

Misleidende aanbieding zet consumenten op verkeerde been

Sinds de energiemarkt is vrijgegeven, is het aanbod van energieproducten explosief gestegen. In de drang van energieleveranciers om zich te onderscheiden neemt de complexiteit van deze producten alsmaar toe. Dit kan soms zelfs leiden tot misleiding. Zo ook het huidige energieproduct van United Consumers, de zogenaamde stapelkorting. Er wordt gedurende het 3-jarige contract een korting belooft die in geen geval wordt waargemaakt. Als een consument een laag verbruik heeft is hij zelfs duurder uit dan bij Nuon, Essent of Eneco.

De Vastelastenbond vindt dat consumenten en bedrijven recht hebben op een eerlijk advies als ze zich op gas of elektriciteit oriënteren. ‘Ongelofelijk maar waar’, stelt oprichter Dennis van Druten van de Vastelastenbond. ‘United Consumers zou de belangen van consumenten moeten vertegenwoordigen, maar deinst niet terug voor misleidende communicatie. Het afbeelden van een besparing is stap één. Echter, zonder een eerlijke en volledige berekening worden consumenten op het verkeerde been gezet’. Bezoekers van de website van United Consumers denken dat ze 340 euro besparen. In de ogen van mede-oprichter Dirk-Jan Wolfert houdt United Consumers potentiële klanten een worst voor. De vaste kosten (vastrecht) maken geen onderdeel uit van deze berekening, terwijl die juist bij United Consumers hoger liggen dan bij Nuon, Essent en Eneco. ‘Gebeurt dat wel, dan verdwijnt de besparing als sneeuw voor de zon’, rekent hij voor. ‘Sterker nog, als consumenten minder energie verbruiken dan de gemiddelde Nederlander, zijn ze bij United Consumers snel duurder uit. De Vastelastenbond heeft veel consumenten gesproken die bijna in deze bespaartruc waren getrapt.’

In de energiemarkt is het nog steeds niet makkelijk om appels met appels te vergelijken. En dat is juist waar consumenten behoefte aan hebben volgens de Vastelastenbond. Alleen zo kunnen ze een afgewogen keuze maken en de juiste beslissing nemen.

Eerlijke communicatie voor betere marktwerking

De Vastelastenbond ervaart regelmatig dat de frustraties van consumenten voortkomen uit misleidende communicatie van aanbieders zoals United Consumers. In de drang naar meer nieuwe klanten, komen eerlijkheid en transparantie flink onder druk te staan. ‘We begrijpen dat energieleveranciers hier een balans in moeten vinden, maar in plaats van een evenwichtig verhaal slaan ze regelmatig door’, stelt Dirk-Jan Wolfert tot slot. ‘Uitgerekend van een partij als United Consumers hadden we dit niet verwacht. Uit ervaring durf ik te beweren dat transparantie een positieve uitwerking heeft op het overstapgedrag van consumenten. Eerlijkheid duurt ook in de energiemarkt het langst.’

Klik hier om een inzicht te krijgen in de berekening.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over