Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Univé mag no-claim niet teruggeven'

Maandag 08 januari 2007 20:38Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraar Univé mag verzekerden die in 2007 een knie- of heupoperatie ondergaan in de Zwolse Isala klinieken niet hun no-claim teruggeven. Dat is in strijd met de wet. De verzekeraar mag deze verzekerden wel een bonus geven. Die bonus mag even hoog zijn als de maximale no-claimteruggaaf, maar Univé mag het geen teruggave van de no-claim noemen.Dat stelt een woordvoerster van minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) dinsdag. Zij reageert hiermee op het bericht van de verzekeraar die verzekerden wil stimuleren om knie- en heupoperaties in Zwolle te ondergaan, omdat het deze zorg daar goedkoop heeft ingekocht.Volgens de verzekeraar krijgt iedereen die dat doet de volledige no-claim terug, óók als er daarna of daarvoor nog andere ziektekosten zijn gemaakt die normaal van de teruggave worden afgetrokken.Hoogervorst laat echter weten dat dit wettelijk niet is toegestaan en dat Univé dit ook niet zo mag noemen. De verzekeraar mag klanten wel met een bonus stimuleren om gebruik te maken van een zorgverlener waarmee een gunstig contract is gesloten.Dat is precies wat Univé doet, stelt directeur Martin Bontje van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland. Hij noemt de reactie van de minister ,,nogal formalistisch''. Dat de bonus ,,toevallig'' 255 euro bedraagt vindt hij wel creatief.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over