Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

UPC neemt Ziggo over. Wat betekent dit voor de kabelmarkt?

Donderdag 27 februari 2014 16:57Margot Boesveld

 

UPC neemt Ziggo over. Dat hebben Ziggo en het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, bekendgemaakt. Door de overname van Ziggo, ontstaat er een kabelaar die 90% van Nederlandse Kabelmarkt (ca. 7 miljoen huishoudens) gaat bedienen.

Wat gaat de consument hier van merken?
Het nieuwe kabelbedrijf gaat verder onder de naam Ziggo. Vooral de klanten van UPC gaan er dus wat van merken. De merknaam 'UPC', oorspronkelijk United Philips Cable verdwijnt uit beeld. Klanten van UPC kunnen in de toekomst een factuur van Ziggo verwachten. Op de vraag of klanten in de toekomst ook meer moeten gaan betalen, kan nog geen antwoord gegeven worden.

Wat betekent dit voor de markt?
Liberty Global en Ziggo hebben in eerste instantie toestemming voor de overname gevraagd aan de toezichthouder, de Autoriteit Consument & Markt (ACM). ACM houdt in Nederland in de gaten of bedrijven door overnames niet te veel marktmacht krijgen, waardoor gezonde concurrentie zou kunnen verdwijnen. Er werd gedacht dat ACM bezwaar zou maken voor de overname, maar omdat televisie, telefoon en internet niet alleen via de kabel maar ook via telefoonlijnen kan lopen, is een dominante kabelpositie niet per definitie een belemmering voor de ACM.  

Er zijn al Kamervragen gesteld over de mogelijke monopolie positie die UPC/ Ziggo inneemt op de markt als kabelaanbieder. Het kabinet wil voorkomen dat de samengevoegde kabelexploitant te veel macht krijgt en de concurrentie bevorderen, zodat er meerdere kabelaanbieders op de markt kunnen komen. 

Het kabinet denkt voor de kabelmarkt aan een regeling zoals die nu ook geldt op de telecommarkt, waar het monopolie van KPN op het vaste netwerk is opgeheven ten gunste van andere aanbieders.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Charlotte

Gelukkig geen monopolie van KPN meer.

Woensdag 19 maart 2014 14:49

Plaats een reactie

Lees meer over