Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Uw energierekening gaat fors omhoog

Donderdag 17 maart 2011 00:00Margot Boesveld

 

De grondstofprijzen voor energie rijzen momenteel de pan uit. Niet alleen betaalt u als consument een historisch hoge prijs voor benzine aan de pomp. Ook uw rekening van gas en elektriciteit over 2011 valt straks veel hoger uit. Deze prijsstijgingen worden veroorzaakt door de onlusten in Libië, het stilleggen van kerncentrales in Japan en maatregelen die de Duitse overheid heeft aangekondigd. Om deze prijsstijgingen binnen de perken te houden, adviseert Vereniging de Vastelastenbond u om de prijzen voor gas en elektriciteit vast te zetten.

Sinds vrijdag 11 maart zijn de energieprijzen opnieuw explosief gestegen. Eerst zorgde de onrust in het Midden-Oosten voor een fikse prijsopdrijving van ruwe olie. Nu hebben ook de aardbeving en de tsunami in Japan directe gevolgen voor de energieprijzen. Japan moet als grootverbruiker van energie namelijk op zoek naar alternatieve brandstoffen, omdat een aantal kerncentrales op non-actief is gesteld. Deze beslissing van de Japanse overheid zorgt voor een grotere vraag naar alternatieve brandstoffen en dus stijgende olie- en kolenprijzen.

Veiligheid kerncentrales Ook in Europese landen zorgen de problemen met de Japanse kerncentrales voor opschudding. De veiligheid van kernenergie wordt weer punt van discussie. Zo heeft Duitsland bijvoorbeeld besloten om zeven van zijn oudste kerncentrales stil te leggen voor veiligheidsinspecties. De Duitse kerncentrales nemen een kwart van de Duitse elektriciteitopwekking voor hun rekening. De aankondiging van deze maatregel leidde deze week direct tot hogere inkoopprijzen in Duitsland en Nederland.

Vaste of variabele prijzen? Aan u de keuze Als consument kunt u zich niet wapenen tegen stijgende benzineprijzen. Bij energie hebt u die mogelijkheid wel. Zo kunt u via de Vastelastenbond tegen een variabel tarief energie afnemen. Als de inkoopprijzen stijgen, ontvangt u direct een energiealarm. Dit energiealarm heeft een dubbele functie: u krijgt uitleg over de huidige situatie én u ontvangt een toekomstverwachting. Op basis van deze objectieve informatie kunt u vervolgens een weloverwogen keuze maken: zet ik de prijs vast of kies ik voor een variabele prijs. In de huidige situatie adviseert Vereniging de Vastelastenbond u om de prijzen voor gas en elektriciteit vast te zetten. Bovenstaande prijsstijgingen zijn immers nog niet doorberekend in de prijs die u voor energie betaalt. Dat gebeurt twee keer per jaar.

Bespaar geld met uw energierekening Vereniging de Vastelastenbond is een inkoopcollectief en belangenbehartiger voor consumenten. Door consumenten te verenigen worden kortingen en verbeterde voorwaarden bedongen bij leveranciers van vaste lasten. In het verleden bespaarden gebruikers van bovenstaande service veel geld op hun energierekening. Deze besparing kan ook voor u misschien wel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Het bedrag dat u als consument zo verdient, staat los van het verschil in energieprijs tussen diverse aanbieders en het voordeel dat u behaalt met collectieve inkoop.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

w.huitema

ontvang graag informatie betreffende enrgie prijzen

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Dennis

hier: http://www.vastelastenbond.nl/energie/laagste-energietarieven.html en hier: http://www.vastelastenbond.nl/energie/tarieven-greenchoice.html

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over