“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Vakantieganger bezuinigt op reisverzekering

Donderdag 20 juni 2013 10:27Margot Boesveld

 

Minder Nederlanders geven aan een doorlopende reisverzekering te hebben, terwijl het percentage met een tijdelijke reisverzekering gelijk blijft.

Van de 945 ondervraagden zegt dan ook 16 procent zonder reisverzekering op vakantie te gaan, tegenover 11 procent vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Nationale Nederlanden.

In 2012 heeft 19 procent te maken gehad met een vervelende gebeurtenis tijdens een vakantie.

In ruim een derde van de gevallen betrof het verlies, diefstal of kapot gaan van persoonlijke eigendommen. Ruim een derde werd ziek en een vijfde had pech met de auto.

Vakantie

Nederlanders gaan minder op vakantie. Een meerderheid van 74 procent zegt op vakantie te gaan, tegenover 80 procent vorig jaar. Daarnaast geeft 27 procent aan meer dan een keer vakantie te nemen, tegenover 40 procent in 2012.

De financiële crisis is de voornaamste oorzaak van de afname. In 2013 heeft de crisis meer invloed dan vorig jaar.

 

Inkomen

Ook hogere inkomens gaan minder vaak op vakantie, maar altijd nog meer dan de lagere inkomens. Jongeren lijken minder vaak vakantie te vieren.

Afstand en vervoersmiddel blijken nauwelijks te veranderen ten opzichte van vorig jaar. Ruim zeven op de tien vakanties vinden plaats in het buitenland, waarbij Duitsland, Oostenrijk en België het meest populair zijn. Bij ruim zes op de tien vakanties wordt de auto als vervoersmiddel ingezet.

bron: nugeld.nl/portemonnee/3505148/vakantieganger-bezuinigt-reisverzekering.html

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Eindhovenaren betalen ruim 15 miljoen te veel voor energie

Dinsdag 18 juni 2013 10:47

Persbericht Eindhoven heeft hoogste energietarieven in Nederland Huishoudens in de regio Eindhoven betalen de hoogste energietarieven van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging ...

Lees meer

Conflict over waterverzekering

Vrijdag 14 juni 2013 10:19

Volgens verzekeraars is een overstromingsverzekering geen overbodige luxe. Consumenten en bedrijven met een brandverzekering krijgen daar toch niet verplicht een overstromingsverzekering bij. D...

Lees meer

Mogelijk misleiding met uitvaartverzekering

Donderdag 13 juni 2013 15:18

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onderzoek begonnen naar financieel adviseurs en bemiddelaars van uitvaartverzekeringen.  De toezichthouder heeft de laatste tijd veel mel...

Lees meer

Verzekeraars maken regels schadevrije jaren duidelijker

Woensdag 12 juni 2013 16:02

Het opgeven van schadevrije jaren bij het overstappen naar een andere verzekeraar wordt een stuk makkelijker. Dat hebben de verzekeraars woensdag besloten op de vergadering van het Verbond van ...

Lees meer