Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Vakantietip: mobiel bellen in het buitenland

Woensdag 30 juni 2010 12:53Margot Boesveld

 

  De vakantieperiode is weer aangebroken. Veel Nederlanders vertrekken de komende maanden naar het buitenland. Uiteraard willen we allemaal graag mobiel bereikbaar blijven voor thuisblijvers. Hieronder vindt u een aantal tips voor mobiel bellen in het buitenland.

Goedkoop bellen in het buitenland
Vanuit vrijwel alle landen ter wereld kunt u tegenwoordig mobiel bellen met uw Nederlandse abonnement. Maar let goed op, want de kosten kunnen enorm oplopen. Daarom een paar praktische tips om mobiel bellen vanuit uw vakantieland betaalbaar te houden.
1. Vergelijk buitenlandse aanbieders
Als u in het buitenland uw mobiele telefoon aanzet, zal de simkaart automatisch zoeken naar het sterkste netwerk waar uw Nederlandse provider mee samenwerkt. Maar dat hoeft niet te betekenen dat dit ook de goedkoopste is. Neem daarom vóór u vertrekt even de tijd om de providers in het land van uw bestemming met elkaar te vergelijken. Verander, eenmaal in het buitenland, in uw telefoon de netwerkselectie van automatisch naar handmatig om zelf een provider te kunnen kiezen. Kijk op Vakantiebellen.com voor een vergelijkend overzicht van providers wereldwijd.
2. Zet de voicemail uit
Eigenlijk betaalt u een drievoudige rekening als u in het buitenland een voicemail ontvangt en beluistert. Het begint met de kosten voor het ontvangen van een gesprek. Daar komen de kosten voor een gesprek náár Nederland bij, omdat uw telefoon contact zoekt met de voicemailserver. Als u dan ook nog uw voicemail afluistert, belt u nog een keer met Nederland.  
3. Gebeld worden en sms’en
Gebeld worden is altijd goedkoper dan zelf bellen. Sms ontvangen is altijd gratis en versturen is veel goedkoper dan bellen. Nadeel is natuurlijk dat u weinig kunt ‘zeggen’ in een sms, maar u houdt wel contact met het thuisfront.  Naast gebeld worden en sms’en zijn er diverse andere manieren om tegen een laag tarief of zelfs gratis te bellen, met uw eigen telefoon. Kijk eens bij Technos, Budget Phone, Transatel of TrendCall en vergelijk de mogelijkheden en prijzen.
4. Alternatieven voor het mobieltje
Alternatieven voor het mobieltje zijn er ook. Allereerst is daar de ouderwetse telefooncel, die altijd veel goedkoper is dan mobiel bellen. Gedoe met munten is er vaak niet meer bij – in veel landen zijn prepaidkaarten voor de telefooncel te koop.  Skypen vanuit een internetcafé of met uw laptop bij een WiFi-hotspot is een andere optie. Natuurlijk is dit helemaal gratis als u met een andere skyper via de computer belt. Wilt u met SkypeOut naar een vast of mobiel nummer bellen, dan kost het nog steeds maar een paar cent per minuut. VoipBuster is een met Skype vergelijkbare service. (bron: ing.nl)
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over