“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Vanaf april geen analoge TV meer via VodafoneZiggo

Vrijdag 09 maart 2018 16:40Margot Boesveld
Analoge TV verdwijnt in 2020

Analoge TV verdwijnt in 2020

Analoge TV VodafoneZiggo verdwijnt binnen 2 jaar. VodafoneZiggo stopt vanaf april geleidelijk met het aanbieden van analoge televisie. De telecomprovider wil overal in Nederland alleen nog maar digitale televisie aanbieden. 
Het aanbod van het oude televisiesignaal stopt als eerst in en rondom Capelle aan den IJssel. Daarna volgen andere regio's. 

Mensen die in niet langer ondersteunde regio's via VodafoneZiggo televisie willen kijken, kunnen dat vanaf dat moment alleen nog digitaal doen.
Verreweg de meeste mensen kijken al tv via een digitaal signaal. In december zei VodafoneZiggo-directeur Jeroen Hoencamp dat het bedrijf nog aan 300.000 tot 400.000 Nederlandse huishoudens analoge tv of radio levert.
Televisie via een digitaal signaal zorgt over het algemeen voor een aanmerkelijk hogere beeldkwaliteit. Ook biedt het extra mogelijkheden voor onder meer interactieve televisie en internetdiensten.

Overgang duurt ca. 2 jaar

De overgang van analoog naar digitaal zorgt bij klanten niet voor extra abonnementskosten. Volgens Ziggo krijgen klanten er met de overgang ook extra zenders bij.
VodafoneZiggo-klanten met een oude televisie kunnen met een kabelkastje, een zogenaamde decoder, ook een digitaal signaal ontvangen. VodafoneZiggo bespaart met het geleidelijk afbouwen van het analoge signaal op de kosten die het in de lucht houden met zich meebrengt.

Daarnaast kan de telecomprovider de vrijgekomen bandbreedte benutten voor andere diensten en snellere verbindingen.

Bron: Nu.nl 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Kabinet investeert 300 miljoen in klimaat

Investering van 300 miljoen in klimaat door kabinet

Vrijdag 09 maart 2018 15:54

Er wordt dit jaar door de overheid 300 miljoen euro geïnvesteerd in een reeks maatregelen die de CO2-uitstoot in Nederland moet verminderen. Het gaat hierbij om projecten energie neutrale woningbouw,...

Lees meer
KPN en ZiggoVodafone en de concurrentie

Internetaanbieders (zoals KPN) moeten gebruik kunnen maken van netwerk ZiggoVodafone

Donderdag 01 maart 2018 15:21

De ACM stelt voor dat alternatieve aanbieders voortaan ook toegang moeten krijgen tot het kabelnetwerk van Vodafone Ziggo. Zij kunnen dan ook via de kabel internet-, televisie- en vaste telefoondienst...

Lees meer
gasrekening schiet omhoog door vrieskou en vorst

Hogere energieprijs door Siberische kou

Donderdag 01 maart 2018 15:15

Het gas en elektraverbruik schiet de laatste dagen omhoog. Dat komt door het aanhoudende koudefront dat tot halverwege maart in Europa huishoudt.  Op één dag voor 10 dagen energie verbr...

Lees meer
prijsstijging gemeentelijke lasten

Gemeentelijke lasten stijgen met 2,5 procent

Woensdag 28 februari 2018 09:09

In 2018 verwachten gemeenten 2,5 procent meer aan gemeentelijke heffingen te innen. Totaal komt het bedrag uit op 9,7 miljard. 75 procent van dit bedrag bestaat uit de OZB, rioolheffing, reinigingsrec...

Lees meer