Vaste kosten energie gaan 25 euro omlaag
Donderdag 27 november 2014 10:43:08

De vaste kosten op de energierekening  dalen volgend jaar met gemiddeld 25 euro per huishouden. Netbeheerders mogen minder transportkosten berekenen voor gas en elektriciteit.      

Netbeheerders hebben in hun regio's een  monopoliepositie,daarom bepaalt de ACM, de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt, de tarieven die zij mogen rekenen voor hun diensten.    

Volgens de toezichthouder kunnen de netbeheerders volgend jaar met 260 mln minder toe door efficiënter te werken. Ook kunnen ze door de lage rentestand goedkoper geld lenen voor nieuwe investeringen.

Dit geldt voor ieder huishouden in Nederland

Deze netwerkkosten staan los van welke energieleverancier de consument heeft. Deze vermindering van de transportkosten geldt dus voor ieder huishouden. 

 

Bron: NOS

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Waar moet u op letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?
De zorgpremies zijn weer bekend gemaakt. Binnenkort kunt u weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Waar moet u op letten bij het overstappen? Wij zetten een aantal belangrijke aandachts...
Stap over, eis korting of doe in ieder geval iets
Naar aanleiding van de berichtgeving van Vereniging de Vastelastenbond en het energierapport van ACM over onduidelijke aanbiedingen en overstappen van energieleverancier schrijft Renée Postm...
ACM: 'Overstappen kan tot wel 390 euro opleveren'
Autoriteit Consument & Markt presenteerde 19 november jl. het nieuwe energierapport . 78% huishoudens zijn in 2014 nog niet niet overgestapt van energieleverancier. Overstappen kan volgens...