Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Vergelijkingssite voor verzekeringen moet vergunning aanvragen

Dinsdag 16 september 2014 10:26Margot Boesveld

 

Vergelijkingssites moeten voor 17 november een vergunning aanvragen voor hun werkzaamheden.

Dat heeft de Autoriteit Financiële markten (AFM) bekendgemaakt. Door het aanscherpen van het begrip ‘bemiddelen’ vallen ook veel vergelijkingssites hieronder.

Wanneer de websites meer informatie vragen dan enkel naam en adres voor het maken van een vergelijking is er sprake van bemiddeling.  Zij moeten een vergunning aanvragen en mogen niet langer leadvergoedingen ontvangen voor producten die onder het provisieverbod vallen. Een leadvergoeding is een bedrag dat de aanbieder van het product betaalt aan de vergelijkingssite voor het aanbrengen van een potentiële klant. Het provisieverbod geldt onder meer voor hypotheken.

Veel grotere vergelijkingssites zijn al in het bezit van een dergelijke vergunning; het treft vooral kleinere sites. Een woordvoerder van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl, reeds in het bezit van een vergunning, reageert positief op de maatregel. “Het stelt AFM in staat om beter toezicht te houden.”

 

Bron: NUgeld.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over