Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verhoging premies zorgpolissen 2016

Dinsdag 17 november 2015 17:18Margot Boesveld

 

Verzekeraars Menzis, CZ, OHRA, Zilveren Kruis en Delta Lloyd verhogen de premies van hun zorgverzekeringen. Ze hebben dinsdag bekendgemaakt wat klanten volgend jaar kwijt zijn voor hun dekking. De premie van zorgverzekeraar CZ stijgt in 2016 met 4,45 euro per maand naar 104,95 euro. Het gaat om de premie voor de meest gekozen natura basisverzekering van CZ, de CZ Zorg-op-maatpolis.

Bij Menzis gaan de kosten voor de basisverzekering met 2,75 euro omhoog naar 107 euro per maand. De basispremie bij OHRA stijgt van 100,74 euro naar 105,37 euro. Delta Lloyd verhoogt zijn premie van 102,90 euro naar 107,50 euro per maand en bij Zilveren Kruis gaan klanten 7 euro per maand meer betalen voor hun basisverzekering, namelijk 109,45 euro.

Lager

De stijgingen zijn - met uitzondering van Zilveren Kruis - lager dan de voorspelling van het kabinet. Het ministerie van Volksgezondheid kondigde tijdens Prinsjesdag aan dat de premie maandelijks met gemiddeld 7 euro zou stijgen in 2016.

"De basisverzekering wordt per 2016 uitgebreid. Daarnaast gebruiken we met elkaar meer zorg en komen er nieuwe kostbare geneesmiddelen in de verzekering", benadrukt Zilveren Kruis in een reactie. De verzekeraar stopt naar eigen zeggen per verzekerde 11 euro per maand aan reserves in de premie, om de stijging te beperken.

Andere verzekeraars

VGZ, een andere grote zorgverzekeraar, moet zijn premies nog bekendmaken. Die verzekeraar komt daar uiterlijk donderdag mee. Zorgverzekeraar DSW kwam eind september traditiegetrouw als eerste met de nieuwe premies voor 2016. Daar zijn klanten per maand komend jaar 98,75 euro kwijt, vergeleken met 95 euro dit jaar. Ook bij Zorg en Zekerheid (ZZ) en Stad Holland stijgen de premies. Het eigen risico wordt komend jaar voor iedereen met 10 euro verhoogd naar 385 euro.

 

Volgens Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl is bij Menzis het verschil tussen een gewone naturapolis en de goedkopere Basis Voordelig-polis enorm. "Bij deze laatste polis krijg je onder andere een lagere vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg, maar hiervoor betaal je maar liefst 195 euro premie minder", concludeert Ruys. "Op de gewone naturapolis van Menzis kun je overigens nog wel korting via je werkgever krijgen. Op de Basis Voordelig niet." Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgverzekering waarvan de premies nu bekend zijn, is meer dan 200 euro, aldus Zorgkiezer.nl. De verwachting is dat de verschillen dit jaar op zullen lopen tot ruim 300 euro per jaar.

 

 

 

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over