“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verhoging waterbelasting van de baan

Dinsdag 10 juni 2014 09:58Margot Boesveld

 

DEN HAAG - De verhoging van de waterbelasting die consumenten en bedrijven veel geld zou gaan kosten, is van de baan.
Staatssecretaris Eric Wiebes heeft dit vandaag in een brief laten weten aan de Tweede Kamer. Hij is tot de conclusie gekomen dat de uitvoering van de maatregel te ingewikkeld is. Ook zou de maatregel grootverbruikers van water eerder ontmoedigen dan aanmoedigen om zuiniger om te gaan met leidingwater.
Voor leidingwater geldt al wel een belasting, die 1 januari dit jaar nog is verhoogd 0,165 naar 0,33 euro per kubieke meter tot een maximum van 300 meter kubieke meter. Feitelijk betaalt iedereen dat.
De bedoeling was het maximum per 1 juli te schrappen en grootverbruikers van leidingwater zwaarder aan te slaan. Dat gaat nu dus niet door.
Het schrappen van de verhoging van de waterbelasting scheelt de schatkist 80 miljoen euro op jaarbasis. Wiebes wil dit compenseren 'in de sfeer van milieubelastingen die evenwichtig neerslaan bij bedrijven', dus niet alleen bij grootverbruikers van leidingwater.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over