Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verlaging energietarieven Essent onzeker

Donderdag 08 maart 2007 12:14Margot Boesveld

 

Het is niet zeker of Essent per 1 juli de energieprijzen verlaagt. Eerder gaf het grootste Nederlandse energiebedrijf nog aan dat de gasprijzen deze zomer omlaag zouden gaan. ,,We moeten het nog zien, we melden dat altijd in mei en het is nu daarvoor te vroeg'', zei bestuursvoorzitter Michiel Boersma donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers.Woensdag gaf concurrent Nuon aan dat de gasprijzen met 7 tot 10 procent zullen dalen per 1 juli. Boersma benadrukt dat Essent al enkele jaren alleen de stijging van de groothandelsprijzen doorberekent aan de klanten. ,,Op 1 januari hebben we de prijzen heel voorzichtig verhoogd, daar halen we geen extra marge op'', aldus Boersma. Essent zegt van alle aanbieders de meest concurrerende prijs te willen bieden.Essent heeft vorig jaar 761 miljoen euro winst geboekt tegen 526 miljoen euro een jaar eerder. De omzet van het energiebedrijf groeide van 5,89 miljard tot 6,44 miljard euro.Essent profiteerde van groeiende volumes stroom en warmte. Ook verwerkte het bedrijf meer afval. De gestegen prijzen voor elektriciteit en gas droegen ook bij aan de omzetstijging. Het bedrijf verwacht dit jaar een verdere verbetering van het resultaat.Deze week dienen Essent en Nuon hun fusieplan in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De afgelopen weken is er overleg geweest tussen de energiebedrijven en de NMa. In het fusieplan zullen Essent en Nuon voorstellen doen voor zogenoemde 'remedies', erkent bestuurslid Marc van 't Noordende. Deze maatregelen moeten voorkomen dat het fusiebedrijf te dominant wordt op de Nederlandse markt.De NMa liet vorig jaar doorschemeren dat het fusiebedrijf een fors deel van de productiecapaciteit voor stroom en een miljoen klanten (tijdelijk) zou moeten afstaan. ,,We willen eerst begrijpen waarom we een miljoen klanten zouden moeten afstaan'', zei Van 't Noordende.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

R.Schulte

Misschien niet volledig betrekking hebbend op het gestelde:
Werd deze week benaderd door Essent om voortaan bij hun zowel gas als electra af te nemen. Zit hiervoor momenteel bij Intergas.
Bij navraaag naar de tarieven die ik nu betaalde bij Intergas, kwam duidelijk naar voren dat er in de kosten van electra en gas naast het product ook nog transportkosten, milieutoeslagen, belastingen en BTW zitten. Nu er mogelijk een einde gaat komen in de stuntprijzen van de verschillende vliegmaatschappijen omdat alle toeslagen in de aangeboden prijs dienen verwerkt te zijn, is een volgende mooie uitdaging een overzichtelijk prijsaanbod van de verschillende electra- en gasaanbieders. Overigens, de veelgeroemde marktwerking in deze heeft geen enkel positief (verlagend) gevolg gehad voor de consument en ik blijf van mening dat eerste levensbehoeften niet commercieel ondergebracht moeten worden. Het was jarenlang een overheidstaak en er is eigelijk alleen maar een verslechtering opgetreden na de privatisering

Donderdag 22 maart 2007 20:41

Plaats een reactie

Lees meer over