Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verwachtingen Prinsjesdag 2016

Vrijdag 16 september 2016 11:17Margot Boesveld

 

De verwachting is dat iedereen in 2017 een beetje in koopkracht op vooruit gaat. De economie groeit volgend jaar met 1,7 procent. Vorige maand ging het kabinet nog uit van 1,6 procent. Op de derde dinsdag van september (20 september 2016) wordt er meer bekend gemaakt tijdens de troonrede.

Economische groei

De werkloosheid komt volgend jaar volgens de voorspellingen uit op 555.000 mensen, terwijl het begrotingstekort daalt naar 0,7 procent. Voor versterking van de koopkracht wordt 1,1 miljard uitgetrokken. Werkenden gaan er gemiddeld € 750 per jaar op vooruit. Werkenden met een laag inkomen profiteren het meest. Gezinnen met een laag inkomen krijgen namelijk meer te besteden door een hogere zorg- en huurtoeslag en extra geld voor hun kinderen in het zogenoemde kindgebondenbudget. Voor kinderen die opgroeien in armoede komt er extra geld: daardoor kunnen ze school- of sportspullen krijgen of geld voor schoolreisjes. Ook gepensioneerden en mensen met een uitkering gaan er een heel klein beetje op vooruit. Voor ouderen wordt de fiscale ‘ouderenkorting’ verhoogd met meer dan 200 euro. Ook gaat er 1,5 miljard extra naar veiligheid, onderwijs, defensie, zorg en aanpak van armoede.

Zorgkosten 2017

De verwachting is dat de zorgkosten in 2018 zullen stijgen naar ruim 51 miljard. De grootste kostenpost – in 2018 meer dan 20 miljard euro – is jaarlijks de medische specialistische zorg. Denk hierbij aan kosten die gemaakt worden in het ziekenhuis. De stijging van de zorgkosten zal grotendeels ook worden verhaald bij de premiebetaler. Dat betekent dat de komende drie jaren (2016, 2017 en 2018) de premie gaan stijgen. Dat is een vast bedrag dat maandelijks of jaarlijks wordt betaald aan de zorgverzekeraar voor de basisverzekering.  

De basispremie voor de zorgverzekering zal volgend jaar in 2017 nauwelijks stijgen. Met een toename van ongeveer 3,50 euro zal de premie op 103 euro per maand uitkomen. Het eigen risico zorg blijft € 385,- en de zorgtoeslag stijgt. De maximale zorgtoeslag zal iets hoger uitpakken in 2017. Dit is een tegemoetkoming in de zorgkosten voor de laagste inkomens. Dit is ongeveer € 2 per maand. 

Zonnepanelen en lokaal opwekken

Voor consumenten worden de regelingen voor het lokaal opwekken van energie verruimd. Consumenten kunnen volgens het ministerie 200 euro per jaar besparen op de energierekening wanneer zij samen investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen. 

 

 

Bron: Nu.nl, NRC

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over