Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verwarring rond overstappen zorgverzekering

Vrijdag 08 februari 2013 00:00Margot Boesveld

 

Over het overstappen van zorgverzekering is plotseling veel verwarring ontstaan. Veel consumenten denken dat ze nog tot het einde van de dag de tijd hebben, maar dat is alleen het geval als de oude verzekering vóór 31 december is opgezegd.

Zorgverzekeraars hebben de afgelopen dagen honderden telefoontjes ontvangen van consumenten die dachten nog voor 31 januari te kunnen overstappen. Maar als er nog geen contact is geweest met de huidige zorgverzekeraar, kan er pas volgend jaar weer geswitcht worden.

Boodschap onduidelijk

De uitgebreide campagne van de overheid heeft dus weinig zin gehad. “De boodschap is onduidelijk”, vindt Peter Ruys van Zorgkiezer.nl. “Consumenten krijgen twee deadlines – een voor het opzeggen en een voor het overstappen – en verwarren die. Met als gevolg dat veel consumenten nu denken dat ze tot 31 januari nog kunnen overstappen, zonder dat ze hun oude zorgverzekering hebben opgezegd. Maak er gewoon één deadline van, dat is veel duidelijker.”

Bij twee van de vier grote verzekeraars – VGZ en Achmea - kan het aanpassen of schrappen van de huidige aanvullende verzekering nog wel, blijkt uit onderzoek van Zorgkiezer.nl. Consumenten moeten dan wel vandaag aan de bel trekken.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over