Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verzekeraars bouwen aan digitale poliskluis

Donderdag 26 februari 2015 15:06Margot Boesveld

 

Goed nieuws voor de consument die door de verzekeringsbomen het bos niet meer ziet. Het Verbond van Verzekeraars laat een digitale poliskluis bouwen waarin consumenten al hun particuliere verzekeringen kunnen zien. De website is naar verwachting vanaf 2017 online. Dat maakt de brancheorganisatie dinsdag 24 februari bekend.

Overzichtelijk verzekeren

Veel verzekeraars hebben toegezegd mee te werken, waardoor nu al duidelijk is dat meer dan 75 procent van alle verzekeringen beschikbaar komt in de beveiligde omgeving. Naar verwachting loopt dat percentage nog verder op.

De Vastelastenbond streeft al jaren naar transparantie in diverse vaste lasten markten en merkt dat consumenten vaak nog kampen met dubbel afgesloten verzekeringen. Met deze digitale polis kluis, wordt het de consument gemakkelijker gemaakt. Een positieve ontwikkeling, aldus Dirk-Jan Wolfert.

Verzekerden krijgen van hun verzekeraar namelijk een toegangscode waarmee ze hun polissen kunnen inzien. Een van de voordelen van het centraliseren van de informatie is dat klanten snel kunnen controleren of ze niet dubbel zijn verzekerd, of dat er juist een verzekering ontbreekt.

Het verbond onderstreepte dat klanten de volledige regie houden over hun gegevens. ''De klant bepaalt zelf of en, zo ja, welk overzicht hij in zijn online-omgeving wil en met wie hij dat eventueel wil delen''.

Met het oog op de veiligheidsnormen en privacy regels wordt het beheer van de website ondergebracht bij een onafhankelijke stichting. De polis informatie wordt bovendien niet ondergebracht in een centrale database. Elke keer dat de consument de digitale omgeving raadpleegt, wordt de informatie rechtstreeks opgehaald bij de verzekeraars.

 

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over