Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Verzekeringsuitkering wordt zonder winterbanden gekort

Dinsdag 06 december 2011 17:00Margot Boesveld

 

Duitse verzekeraars en rechters zijn het met elkaar eens: automobilisten die zonder winterbanden betrokken raken bij een ongeval in winterse omstandigheden, moeten voor een flink deel zelf opdraaien voor de kosten. Deze chauffeurs is nalatigheid te verwijten en dat komt in de verzekeringsuitkering tot uitdrukking.

Een verplichting om te rijden met winterbanden tussen bijvoorbeeld oktober en Pasen is er nog altijd niet in Duitsland. Politie en justitie gaan voor boetes en veroordelingen uit van de weersomstandigheden van het moment. "Met zomerbanden rijden tijdens sneeuwval staat gelijk aan grove nalatigheid", stelt een vertegenwoordiger van de afdeling Verzekeringsrecht van de Duitse advocatenvereniging. "De cascoverzekeraar staat in zo'n geval volledig in zijn recht de uitkering te korten."

Het Oberlandesgericht in Frankfurt heeft al eens een klacht over een volledige claimafwijzing door een verzekeraar afgewezen, maar op basis van het nieuwe verzekeringsrecht moet altijd een percentage worden uitgekeerd. Die quote is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Ook automobilisten die ogenschijnlijk buiten hun schuld op zomerbanden betrokken raken bij een ongeval in de winter, moeten een korting van de uitkering vrezen. Als de schade met winterbanden voorkomen of beperkt had kunnen worden, zullen ook zij voor een deel eigen schuld toegewezen krijgen.  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Dirk de Vries

Goed bericht maar 8 banden en 2x per jaar wisselen is voor mijn niet rendabel, net als opslag van 4 wielen in schuurtje.
Ik zou voor All Weater Tyres zijn met sneeuwvlok, een soort Winterband die in de Zomer het ook redelijk doet want dat is altijd goed band.
vooral als je minder dan 20.000 km per jaar rijd of regelmatig andere auto wilt een goed alternatief.

Wel ben ik tegen deze Duitse regel want er zijn zeer slechte goedkope Chinese Winterbanden die minder grip hebben dan goede Zomerbanden.
Dus rotzooi word beloond?
Er moet dus een betere keuring komen om deze dubieuze banden van de markt te weren.

Vrijdag 13 december 1901 21:05

Plaats een reactie

Lees meer over