Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Volkskredietbanken luiden noodklok over schulden

Donderdag 14 juli 2005 20:38Margot Boesveld

 

De gemeentelijke volkskredietbanken maken zich ernstig zorgen over het groeiende aantal mensen dat onder schulden bezwijkt. De banken willen daarom meer gaan samenwerken.

De kredietbanken vinden ook dat mensen met een laag inkomen alleen bij de volkskredietbanken moeten aankloppen voor een lening en niet bij commerciële banken, postorderbedrijven en kredietverstrekkers. In 2004 klopten 39.000 mensen aan bij een gemeentelijke kredietbank om een schuldenregeling te treffen, een stijging van ruim 13% ten opzichte van 2003.

Het is ook belachelijk dat er op tv de hele dag door commercials worden uitgezonden waarin wordt verteld hoe gemakkelijk het is om geld te lenen. De rentepercentages zijn toch vaak hoger dan verwacht en veel mensen beseffen niet goed dat alles wat ze lenen uiteindelijk ook weer terug betaald moet worden. De overheid zou beter toezicht moeten houden op dit soort reclame, en sommige commercials moeten verbieden. Daar voorkomen ze uiteindelijk mee dat mensen moeten aankloppen voor schuldsanering.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over