Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Voor welke autoverzekering kan ik het beste kiezen?

Dinsdag 16 april 2013 17:48Margot Boesveld

 

Vergelijking tussen WA, WA beperkt casco en WA casco verzekering.

Voor het verzekeren van uw auto zijn er drie verzekeringsvarianten waar u tussen kunt kiezen. De minimale en verplichte verzekeringsvorm is de WA verzekering. Deze verzekering komt uitsluitend tot uitkering bij het toebrengen van schade aan anderen door uw auto. Voor nieuwe en jonge auto’s zijn de meest gekozen verzekeringsvormen de WA beperkt casco en de WA casco verzekering. In dit artikel worden de laatste twee vormen nader toegelicht.

Voor een nieuwe auto kiest u de WA casco verzekering. Welke dekking moet u kiezen voor een auto van een aantal jaren oud?

Maak hier een offerte voor uw auto verzekering en bekijk de premieverschillen. 

De meest uitgebreide verzekeringsvorm, de WA casco verzekering
Deze verzekeringsvorm wordt vaak de all risks dekking genoemd. De schade die door uw auto wordt aangericht aan anderen kan geclaimd worden op de WA verzekering. Daarnaast kunt u ook uw eigen schade claimen bij de verzekeraar. Het casco gedeelte zorgt voor de vergoeding van uw eigen schade. Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm.

WA beperkt casco verzekering is een uitbreiding op de WA verzekering
Het premieverschil tussen de WA verzekering en de WA beperkt casco verzekering is relatief klein. Dit wordt veroorzaakt doordat de WA beperkt casco slechts een uitbreiding is op de WA verzekering. De voornaamste dekking is de WA dekking, aangevuld met een aantal in de polisvoorwaarden omschreven schadeoorzaken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan ruitbreuk, diefstal, brand, hagelschade en aanrijding met loslopende dieren.

Kiezen voor de WA casco of de WA beperkt casco verzekering?
De beste keuze is afhankelijk van meerdere factoren. Bepalend voor veel verzekeringnemers is de hoogte van de premie en de waarde van de auto. Bij het kiezen voor een WA beperkt casco dekking kunt u veel geld besparen, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Bij een ongeval door uw toedoen krijgt u uw eigen schade niet vergoed. In hoeverre u bereid bent om een dergelijk risico te lopen zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de waarde van de auto en de hoogte van de premie.

Verzekeringnemers met meerdere schadevrije jaren kunnen profiteren van een lagere premie. De korting kan oplopen tot 75% en bij sommige verzekeraars zelfs tot 80%. Bij een hoge korting zal het aantrekkelijker zijn om te kiezen voor de WA casco verzekering.

Auto drie jaar of ouder? Kiezen voor WA beperkt casco
De consumentenbond stelt dat een auto ouder dan drie jaar niet meer WA casco verzekerd hoeft te worden. Echter, een auto van vier tot zes jaar oud zal nog steeds een hoge dagwaarde hebben. Door voor een jonge auto van vier, vijf of zes jaar oud al te kiezen voor de WA beperkt casco verzekering, loopt u financiële risico´s. Mocht er toch een ongeval plaatsvinden waarvan u de schuld krijgt, krijgt u uw eigen schade niet uitgekeerd. Bij een flinke schade kan het u duizenden euro´s gaan kosten.

Kortom, de beste keuze hangt af van meerdere factoren. Door uw huidige autoverzekering te vergelijken met de concurrentie kunt u veel geld besparen. Het is verstandiger om te besparen door te vergelijken, in plaats van te kiezen voor een beperktere dekking.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over