Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Voordelige vliegtickets| Zo zijn ze goedkoper

Donderdag 20 juli 2017 15:18Margot Boesveld

 

14 tips voor voordelige vliegtickets

Voordelige vliegtickets zijn voor iedereen beschikbaar. Alleen hoe vindt u deze goedkope vliegtickets? De kosten van een vliegticket beslaan vaak al 1/3 van het vakantiebudget. Zeker naar verre oorden betaalt u veel voor een vliegticket.

Voor vliegtickets naar verre oorden of gewoon binnen Europa hoeft u echter niet altijd de hoofdprijs te betalen. U kunt honderden euro's besparen! Zo houdt u vakantiegeld over. Vereniging de Vastelastenbond voorziet u van handige tips over voordelige vliegtickets.

 

 

 

Boek vanuit een ander land op vergelijkingssites

Boekt u via de vergelijkingssite, zoals Expedia en Skyscanner, pas dan het land aan waar vandaan u boekt. U past .nl dan aan naar .it (Italië) of een ander land. Bij sommige sites is het ook mogelijk uw land aan te passen op de site zelf. De vergelijkingssite denkt dat u vanuit dat land boekt. Combineer dit met de andere tips voor voordelige vliegtickets met nog lagere kosten.  

Vlieg bijna gratis door error fares

Een andere manier om voordelige vliegtickets te boeken zijn 'error fares'. Error fares zijn fout ingevulde bedragen of technische fouten waardoor een vliegticket spotgoedkoop is. Deze vluchten moet u direct boeken als u ze ziet. Let hierbij wel op dat de vlucht pas zeker is als die bevestigd is door de maatschappij. Onder bepaalde voorwaarden kan de maatschappij of boeksite de fout nog terugdraaien. Reserveer dus nog geen hotel. U vindt deze tickets op sites als errofares.nl, fly4free.com, secretflying.com, holidaypirates.com en flynous.com. Meld u aan voor de nieuwsbrief van deze websites en like de sites op Facebook, zodat error fares op uw tijdlijn verschijnen.

Gebruik kortingscodes

Op het internet, in nieuwsbrieven en op social media delen bedrijven vaak kortingscodes. Dit geldt ook voor websites die vliegtickets verkopen. Google altijd even of er een kortingscode beschikbaar is en ontvang zo extra korting op de vlucht. Let wel op dat niet alle kortingscodes op internet (nog) geldig zijn. Check altijd even in het bestelproces of de code werkt. Zoek dus eerst uw beste vlucht en maak het daarna nog goedkoper met een code.

Boek twee enkeltjes bij verschillende maatschappijen

Kijk of twee enkeltjes via verschillende maatschappijen goedkoper is. Soms is bijvoorbeeld de terugreis erg duur. Boek dan de heenreis via aanbieder 1 en de terugreis via aanbieder 2.

Boek uw ticket ’s avonds of in het weekend

U kunt het beste op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond uw ticket boeken of in het weekend. Dan zijn de tarieven namelijk het laagst. Overdag is er veel vraag naar tickets vanuit de zakelijke markt. ’s Avonds is dit minder en dat werkt door in de prijs (fluid pricing). Ook het weekend loont om te kijken voor een vlucht, want bij Vliegtarieven.nl en Vliegtickets.nl betaalt u in het weekend de hele dag net zoveel als doordeweeks in de avond.

Vlieg op een rustig moment

Vakantiedagen; praktisch gezien is het wellicht verstandiger om in het weekend te vliegen, maar u vliegt het goedkoopst op dinsdag/woensdag/donderdag. Dat zijn de rustigste momenten. Voor een weekendtrip is bijvoorbeeld donderdag tot en met zondag goedkoper dan vrijdag tot en met zondag.

Speel met data

Bent u niet afhankelijk van een bepaalde vakantieperiode? Vergelijk dan de prijzen van bijvoorbeeld het hoogseizoen (juli-augustus) met prijzen in september. Dit kan honderden euro’s schelen. Controleer vervolgens het weer van het desbetreffende land. Wellicht is het de moeite waard om uw vakantieperiode daar op aan te passen.

Pas uw vertrek vliegveld aan

Woont u bij de grens? Kijk voor vluchten ook eens naar vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf. U kunt daarmee honderden euro's besparen. Inwoners uit het noorden van Nederland kunnen kijken naar Bremen. Voor Europese vakanties kunt ook naar verschillende vertrek vliegvelden kijken. Rotterdam, Eindhoven en Maastricht hebben allen verschillende vliegtuigmaatschappijen met verschillende prijzen. Ook is de belasting op deze vliegvelden vaak lager dan bij Schiphol. 

Pas beide vliegvelden aan

Vlieg heen of terug van of naar een ander vliegveld. Dit noemen we open jaw vluchten. Vlieg bijvoorbeeld vanaf  Düsseldorf, Frankfurt, Brussel en vlieg terug naar Amsterdam of een andere stad in Europa. Ook dit kan zomaar een paar honderd euro schelen. U heeft vervolgens een makkelijke verbinding met de trein van en naar uw huis. Treintickets naar Nederland zijn er al vanaf €19 vanuit Düsseldorf, €39 vanuit Frankfurt en €26 vanuit Brussel.

Maak een tussenstop

Voordelige vliegtickets zijn vaak degene met een tussenstop. Directe vluchten zijn vaak duurder. Bent u echt op zoek naar een koopje? Maak dan gebruik van meerdere tussenstops. Vooral buiten Europa kunnen 1 á 2 tussenstops al een paar honderd euro schelen. Kijk goed naar de aansluittijd van de vluchten, zodat u niet uren op een vliegveld moet doorbrengen. Niet gediend van een lange reis en zo snel mogelijk naar de bestemming? Dan is het noodzaak om te kijken naar een directe vlucht en een overweging te maken of dat de extra kosten waard zijn.

goedkope vliegtiocketsBoek binnenlandse vluchten via nationale maatschappijen van het vakantieland

Gaat u naar een groot land zoals Brazilië of Indonesië en maakt u gebruik van binnenlandse vluchten? Dan kan het lonen om op te zoeken naar nationale vliegtuigmaatschappijen (Brazilië: Gol transportes Aeros of TAM en in Indonesië: Lion Air) van het desbetreffende land. Dit kunt u van te voren doen, zodat u weet waar u aan toe bent, maar u kunt ook wachten totdat u op locatie bent en een goedkope lastminute boeken.

Dit is echter wel voor de echte avonturiers onder ons. Let wel: niet in alle landen kennen ze last minutes. U kunt van te voren thuis even testen of een nationale (Budget) Airline goedkoper is dan een internationale vliegtuigmaatschappij.

Meer weten over nationale budget maatschappijen? Kijk op Wikipedia voor een totaaloverzicht per land.

 

Vergelijk boekingssites op vergelijkingssites

Er bestaan ook vergelijkingssites voor de boekingssites. Op Momondo, Kayak en Skyscanner kunt u de boekingssites vergelijken. Hier zitten vaak voordelige vliegtickets bij. U krijgt niet altijd het laagste tarief. Voer dus ook eens dezelfde zoekopdracht bij een andere vergelijkssite in. Dat kan zomaar enkele tientjes schelen.

Kijk ook bij luchtvaartmaatschappijen zelf

Vergelijk, vergelijk en vergelijk, want ze tonen allemaal anderen tarieven. Tevens hebben luchtvaartmaatschappijen binnen Europa vaak scherpere prijzen dan boekingssites. Bij boekingssites komen er meestal nog boekingskosten bij. Let hier bij het boeken goed op.
Als u vaker vliegt kunt u zich ook aanmelden voor een loyaliteitsprogramma. U ontvangt dan op den duur korting of aanbiedingen van de maatschappij waar u steeds voor kiest. Ook een upgrade behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk aanbiedingssites

Houdt aanbieding websites zoals Ticketspy, Travelbird, Vakantiepiraten, Holidaypirates.com, Weflycheap en Paperflies in de gaten. Dit zijn vakantie websites die alle goedkope aanbiedingen en vakanties op hun website plaatsen. De meeste aanbiedingen gelden voor een vaste periode. Maar bent u flexibel met uw vakantiedagen, dan is dit zeker een kijkje waard.

Overige tips voordelige vliegtickets

  • Abonneer je op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. Daarin staan kortlopende aanbiedingen, zogenaamde flash sales, die maar een paar dagen geldig zijn.
  • Een budget maatschappij is niet altijd goedkoper dan een reguliere luchtvaartmaatschappij. Ze landen vaak op afgelegen vliegvelden. U dient dan alsnog voor transport van vliegveld naar het centrum te betalen.
  • Stel een e-mail alert in op Kayak, Skyscanner en Momondo. U ontvangt dan een e-mail wanneer uw uitgekozen vlucht duurder of goedkoper wordt.
  • Begin vroeg. Start ca. 100 dagen voordat u wilt vertrekken en boek gemiddeld 53 dagen van tevoren. Dan zijn de tickets het goedkoopst. Hier kan een paar dagen speling in zitten.

 

 

 

Bronnen: Tros Radar en eigen onderzoek Vastelastenbond
Dit artikel is samengesteld op basis van een artikel uit 2015

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over