Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Waar moet u op letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?

Donderdag 20 november 2014 14:42Margot Boesveld

 

De zorgpremies zijn weer bekend gemaakt. Binnenkort kunt u weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Waar moet u op letten bij het overstappen? Wij zetten een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje.

De meeste zorgverzekeraars hebben de premie voor de zorgverzekering voor 2017 verhoogd. Er zijn wel zeer diverse verhogingen doorgevoerd. De ene verzekeraar beperkt zich tot een paar euro’s per maand terwijl een andere verzekeraars een verhoging van €14 per maand door gaat voeren. De basisverzekering kunt u eenvoudig vergelijken doordat de dekking bij alle verzekeraars gelijk is. Toch zitten er ook in de basisverzekering verschillen. Het belangrijkste verschil wordt gemaakt door het wel of niet hebben van de volledige vrijheid om een zorgverlener te kiezen.

In drie stappen uw zorgverzekeraar kiezen:

1.       Type verzekering (natura of restitutie)
2.       Hoogte eigen risico
3.       Aanvullend pakket

Maak direct een vergelijking!

Verschil tussen de restitutieverzekering en de naturaverzekering

De basisverzekering is onder te verdelen in twee soorten zorgverzekeringen, namelijk de restitutieverzekering en de naturaverzekering. Bij de restitutieverzekering kan u zelf bepalen bij welke zorgverlener u aanklopt. U betaalt de rekening vaak eerst zelf om de kosten vervolgens weer te declareren bij de zorgverzekeraar. Bij de naturaverzekering heeft uw verzekeraar contracten afgesloten met zorgverleners. U wordt geacht voor medische behandelingen naar deze gecontracteerde zorgverleners te gaan. U kunt voor bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling verwezen worden naar een ziekenhuis die niet in uw eigen woonplaats gevestigd is. Doordat zorg bij de naturaverzekering scherper in te kopen is, zal de premie voor deze verzekeringsvorm gemiddeld goedkoper uitvallen.

Let niet alleen op de premie van de basisverzekering

De meeste verzekerden selecteren een zorgverzekering op basis van de premie voor de basisverzekering. In het geval u niet alleen een basisverzekering maar ook een aanvullende zorgverzekering afsluit, doet u er verstandig aan om ook deze aanvulling te vergelijken. Er kan namelijk een zeer groot verschil zitten in dekkingen en in de hoogte van de premie.

Maak je nauwelijks medische kosten? Overweeg een extra eigen risico

Verzekerden die al meerdere jaren nauwelijks medische kosten hebben gemaakt, kunnen veel geld besparen door te kiezen voor een extra eigen risico. Naast de verplichte € 385 eigen risico in 2017, kan u aanvullend kiezen voor een extra eigen risico van € 100 tot € 500. Dit is vooral interessant indien u het standaard eigen risico in voorgaande jaren toch al niet hebt moeten betalen. Grote kans dat u ook in 2017 geen hoge medische kosten moet gaan maken. Maar toch, een ongeluk zit in een klein hoekje. U moet er wel rekening mee houden dat u het volledige bedrag aan eigen risico zelf moet dragen als u bijvoorbeeld opgenomen gaat worden in het ziekenhuis.

Kies de dekking die het beste bij u past

U kunt de zorgpremie laag houden door geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Toch doet u er verstandig aan om goed te letten op de dekking in de basisverzekering. Heeft u in 2016 bijvoorbeeld gebruik gemaakt van fysiotherapie? Of moet uw kind op korte termijn een beugel? Door toch te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering kan u ook geld besparen. Niet verzekerde medische behandelingen kunnen u duur komen te staan.

Maak in 3 stappen een vergelijking! Klik hier

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

AM Roling

Waarom wordt er nooit eens gekeken en vergeleken voor mensen die heel veel zorg nodig hebben. Zij hebben geen keus in eigen risico, moeten akkoord blijven gaan met steeds duurdere polissen doe steeds minder dekking geven.
Er is geen verzekering die mij zal aannemen, ondanks alle reclame en werving die ze doen. Al vóórdat er info wordt opgestuurd val je na een paar vragen door de mand en krijg je het advies om vooral te blijven waar je bent.... tegen èlke prijs???

Vrijdag 21 november 2014 20:43

Plaats een reactie

Lees meer over