Wie is de beste internetprovider?

Publicatie datum: Dinsdag 15 augustus 2017 11:59:37

Elk kwartaal wordt er onderzoek gedaan naar de beste providers voor internet, tv en bellen. Dit keer werden er 9 providers beoordeeld. XS4ALL Glasvezel (het kwaliteitsmerk van KPN) is opnieuw Beste uit de Test in het tweede kwartaal met een testoordeel van een 8,2. Wel was de voorsprong op de nummer 2 in het eerste kwartaal groter (8,4 tegenover een 8,0). Met een 8,0 staat dit keer KPN Glasvezel op nummer 2. OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel staat derde met een 7,9. De oude nummer 2 ZeelandNet/Delta staat deze keer op een gedeelde vierde plek. 

Welke providers werden beoordeeld?

Consumenten beoordeelden XS4ALL, KPN, OnsBrabantNet/OnsNet/Edutel, ZeelandNet/Delta, Caiway, Telfort, Solcon, Ziggo en Tele2. Helaas waren er te weinig beoordelingen over T-Mobile Glasvezel en maken ze geen deel uit van de onderzoeksresultaten. Dat betekent niet dat T-Mobile minder goed is. T-mobile (voorheen Vodafone) heeft een stabiel netwerk en leuke aanbiedingen.


Cijfers klantenservice providers

Er werd voornamelijk gekeken naar de kwaliteit van internet, televisie en telefonie. Maar ook - en misschien wel belangrijker - de klantenservice. Op gebied van kwaliteit scoort provider XS4ALL al jaren goed. Relatief zijn de abonnementen wat duurder, maar de verbinding is wel stabiel.

Provider

Klantenservice

XS4ALL Glasvezel

7.9

Solcon Glasvezel

7.8

KPN Glasvezel

7.7

Ons BrabantNet

7.6

Caiway

7.5

XS4ALL DSL

7.4

ZeelandNet

7.4

KPN DSL

7.4

Telfort Glasvezel

7

Ziggo verliest punten door vele storingen in tweede kwartaal

Het is opmerkelijk dat Ziggo slechts een 6 scoort voor de kwaliteit van televisie. Dat ligt aan relatief veel beeldhaperingen en haperingen in geluid. Ziggo-abonnees zijn iets minder tevreden over hun internetverbinding en ervaren meer last van storingen dan KPN-klanten.

Meer informatie: Onderzoek Consumentenbond 2e kwartaal internetproviders

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?