Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Wiebes wil afsluiten energie lastiger maken

Donderdag 23 november 2017 12:52Margot Boesveld

Het afsluiten van huishoudens die niet of niet op tijd betalen voor stroom en gas wordt vanaf volgend jaar lastiger. Energieleveranciers moeten eerst de wanbetalers aanmelden bij de gemeentelijke schuldhulpverlening. Tenminste als het ligt aan het ministerie van Economische Zaken.

Altijd melden bij schuldhulpverlening

Economische Zaken wil dat vanaf 1 april 2018 iedere wanbetaler aangemeld wordt bij schuldhulpverlening. Het ministerie wil mensen beter en eerder helpen. Nu wordt alleen in de wintermaanden een melding gemaakt bij schuldhulpverlening. Zit een persoon eenmaal in een schuldhulpverleningstraject dan mag men niet afgesloten worden.

Tijdig helpen voorkomt erger

Minister Eric Wiebes geeft aan dat personen die afgesloten worden in de periode van april tot en met oktober vaak ook nog in de winter zonder stroom en gas zitten. Hierdoor zitten de huishoudens letterlijk in de kou met alle gevolgen van dien. De minister wil dit graag voorkomen.

In 2016 werden bijna 10.000 huishoudens in Nederland afgesloten van energie. Wil men zich weer laten aansluiten dan betaalt men extra kosten aan de netbeheerder en vaak ook nog een borg aan de nieuwe energieleverancier. Personen met een bewindvoerder hoeven geen borg te betalen.

Door de hulpverlening snel te starten kan erger voorkomen worden. Schulden stapelen zich zo niet op en de schade voor de huishoudens en bedrijven wordt zo beperkt. De brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren steunt het voorstel van Wiebes.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over