Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Winst Nuon stijgt met 19%; voor EUR 5 mrd aan investeringen in de planning

Maandag 26 februari 2007 13:07Margot Boesveld

 

Ondanks het warme winterweer en hogere inkoopkosten, die de cijfers negatief beïnvloedden, is winst van Nuon over 2006 flink hoger dan in 2005. Exclusief bijzondere posten bedroeg de nettowinst van het energiebedrijf EUR 495 mln. Dat is 19% meer dan in 2005. Het bedrijfsresultaat steeg met hetzelfde percentage. De omzet steeg met 14% en kwam over 2006 uit op EUR 5,39 mrd.De brutomarge, uitgedrukt als percentage van de omzet, daalde van 43% naar 39%. De toegenomen inkoopkosten van gas, elektriciteit en grondstoffen zijn daar volgens Nuon de voornaamste reden van. Verder speelde een daling van de afgerekende handelsresultaten een rol."Het prijsbeleid van Nuon is terughoudend", zo legde financieel directeur Doede Vierstra uit op de toelichtende persconferentie. "We rekenen veranderde inkoopkosten met vertraging door in onze tarieven, zodat het prijsverloop niet te grillig wordt." Daardoor konden de hogere inkoopkosten niet in zijn geheel worden doorgerekend aan de klanten.De omzet op de verkoop van elektriciteit (11%), gas (18%) en warmte en overige producten (13%) steeg. Vooral voor de verkoop van gas was het een grillig jaar, zo legde Vierstra uit. De eerste helft van 2006 was koud, waardoor veel gas werd verkocht, de tweede warm, waardoor er weinig vraag was naar gas. Dat is ook terug te zien in de cijfers van het vierde kwartaal, die heel wat minder zonnig zijn dan de jaarcijfers. Het warme weer heeft Nuon in de laatste drie maanden ongeveer EUR 100 mln aan omzet gekost, zo schat topman Ludo van Halderen in.De omzet in het vierde kwartaal lag 4% lager dan in 2005, de winst was 63% lager. Het resultaat na belastingen was zelfs negatief: min EUR 10 mln. Dat komt volgens Nuon door "het negatieve effect op latente belastingvorderingen van tariefswijzigingen en andere bijzondere posten die per saldo op een last uitkomen".Maar buiten de cijfers over het vierde kwartaal had Vierstra vooral positief nieuws te melden. De operationele kosten van Nuon zijn 5% lager, iets waarop Vierstra zei persoonlijk erg trots te zijn. En de schuld van Nuon is met EUR 72 mln minimaal ten opzichte van de EUR 922 mln per 31 december 2005. "Dat is nodig met het oog op de vele investeringen die Nuon de komende jaren wil doen", aldus Vierstra. Nuon verwacht de komende vijf jaar in totaal EUR 5 mrd te investeren.Bron: Energeia

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over