Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Woonlasten in 2011 vier tientjes omhoog

Dinsdag 22 februari 2011 00:00Margot Boesveld

 

GRONINGEN - Woningbezitters zijn aan bijkomende woonlasten op jaarbasis gemiddeld 39 euro meer kwijt dan een jaar geleden.

Dat komt vooral doordat de energieprijs is gestegen en in mindere mate de waterschapslasten. De overdrachtsbelasting en het eigenwoningforfait kosten de burger minder.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Woonlastenmonitor 2011 (pdf), die dinsdag door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo) van de Rijksuniversiteit Groningen is gepubliceerd.

De gemiddelde woningbezitter is dit jaar 3919 euro kwijt aan woonlasten, naast de hypotheeklasten. Dat is 12 procent van het gemiddelde besteedbare inkomen.

Energie en water

Energie en water vormen nog steeds de hoofdmoot. De onroerendezaakbelasting (ozb) en de opstalverzekering zijn de kleinste posten. Hypotheeklasten maken iets meer dan de helft uit van de totale woonlasten.

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over