Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zalm mag rente postorderbedrijven verlagen

Maandag 08 mei 2006 12:42Margot Boesveld

 

Minister Zalm van Financiën hoeft de maximale kredietrente niet op het oude niveau te houden. De rechtbank in Den Haag heeft een verzoek hiertoe van drie postorderbedrijven en de Nederlandse Thuiswinkelorganisatie afgewezen. De minister heeft aangekondigd het maximale rentetarief per juli te verlagen van 21 procent naar 16 procent. De maatregel moet het aantal consumenten terugdringen dat in de financiële problemen komt.

De postorderindustrie had vorige maand een kort geding aangespannen tegen de Staat. Ze eiste dat Zalm een verlaging van de maximaal toegestane kredietrente zou terugdraaien. De postorderbedrijven Neckermann, Wehkamp en Otto en de Thuiswinkelorganisatie vinden dat zij onevenredig hard getroffen worden door de renteverlaging. De thuiswinkelbedrijven zien zichzelf niet als de oorzaak van problematische schulden en betichten Zalm ervan symboolpolitiek te bedrijven. Zij vrezen dat de tariefsverlaging banen zal kosten.

Een rentetarief van 21 procent! En dan durven deze bedrijven nog een kort geding aan te spannen? De maatregelen mogen wat mij betreft nog wel harder. Ik vind dat ze mensen met schulden niets op afbetaling mogen laten kopen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

willem

bij otto is de rente nu 33% op jaarbasis

Dinsdag 07 augustus 2007 17:42

Plaats een reactie

Lees meer over