Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zalm neemt handtekeningen brenzine-protest niet in ontvangst

Vrijdag 09 september 2005 09:00Margot Boesveld

 

Minister Zalm, van financiën, weigert 150.000 handtekeningen als protest tegen de hoge brandstofprijzen in ontvangst te nemen. Zalm begrijpt de frustratie van automobilisten, maar de VVD-bewindsman zegt er niets aan te kunnen doen.

UnitedConsumers roept haar klanten momenteel op protest aan te tekenen tegen de brandstofprijzen, die als gevolg van de hoge olieprijs de laatste tijd naar recordhoogten zijn gestegen.Unitedconsumers had Zalm willen vragen om behalve in 2006 ook in 2007 de accijns op brandstof te bevriezen. Daar kan Zalm naar eigen zeggen niet op vooruitlopen. Bovendien is Zalm bang dat door het in ontvangst nemen van handtekeningen hij de indruk geeft dat de overheid schuldig is aan de hoge prijzen.,,De stijging van de benzineprijzen wordt veroorzaakt door bewegingen op de oliemarkt. Het aandeel accijns in de totale prijs per liter neemt zelfs af, omdat Nederland een vast bedrag heft'', aldus Zalm.

Ik vind dat de overheid wel iets kan doen aan de stijgende brandstofprijzen. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat het wordt veroorzaakt door schommelingen op de oliemarkt en dat de overheid er niets aan kan doen. Ook het argument “het aandeel accijns in de totale prijs per liter neemt zelfs af, omdat Nederland een vast bedrag heft'' vind ik slap. Naast accijns wordt er ook BTW geheven. Hoe hoger de olieprijs des te hoger de inkomsten voor de staat.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over