Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ziggo en Vodafone gaan fuseren

Dinsdag 16 februari 2016 09:56Margot Boesveld

 

Ziggo en Vodafone Nederland gaan samen verder als één bedrijf. De nieuwe provider met een vast en mobiel netwerk moet beter concurreren met bedrijven als KPN, T-Mobile en Tele2.

Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, richt een joint venture op met Vodafone om de nieuwe provider te creëren, zo is dinsdagnacht beken gemaakt. Beide bedrijven krijgen de helft van de gezamenlijke onderneming in handen. Daarvoor moet Vodafone nog wel 1 miljard euro betalen aan Liberty Global.

Onder welke naam de nieuwe provider actief zal zijn is nog niet bekend. Ook is nog niet precies duidelijk of er iets verandert voor bestaande klanten van Vodafone of Ziggo. Wel is duidelijk dat er nieuwe abonnementen zullen worden aangeboden waarin vast internet via het Ziggo-netwerk en mobiel internet via het Vodafone-netwerk is inbegrepen.

Door de samenvoeging van de twee bedrijven denken Vodafone en Liberty Global uiteindelijk zo'n 280 miljoen euro per jaar te kunnen besparen. Het gaat daarbij onder meer om kosten op infrastructuur, marketing en administratie. De bedrijven spreken in de aankondiging niet over het verlies van banen.

Klanten

Ziggo is al actief op de mobiele markt, via het netwerk van Vodafone. Ziggo Mobiel had eind 2015 ruim 180.000 mobiele klanten, veel minder dan de 5 miljoen mobiele klanten van Vodafone Nederland.

Op zijn beurt biedt Vodafone al vaste internet- en tv-diensten aan via het netwerk van KPN. Vodafone Thuis heeft minder dan 100.000 klanten, waar Ziggo aan ruim 3 miljoen huishoudens internet en tv levert. Het merk van Liberty Global groeide eind 2014 behoorlijk door de overname van Ziggo.

De fusie tussen Ziggo en Vodafone moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. De bedrijven zeggen te verwachten dat dit eind 2016 gebeurt.


Bekijk onze Ziggo aanbiedingen! 
https://www.vastelastenbond.nl/internet-tv/alles-in-1-pakket-abonnement/

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over