Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ziggo heeft de privacy van tv-kijkers geschonden.

Woensdag 10 juni 2015 17:43Margot Boesveld

 

Ziggo heeft de privacy van tv-kijkers geschonden door gegevens over hen te verzamelen zonder dat zij dit wisten. De kabelaar heeft zijn beleid inmiddels aangepast. Dat meldt het College bescherming persoonsgegevens (CBP) dinsdag 9 juni na onderzoek.

Bij een deel van de tv-klanten hield Ziggo het kijkgedrag bij, om kijkcijferanalyses te maken. Dat gebeurde zonder toestemming te vragen, terwijl dat wettelijk gezien wel nodig is als persoonsgegevens worden verzameld. 

De provider presenteerde bovendien specifieke aanbiedingen aan gebruikers op basis van de films die zij via het video on demand-platform van Ziggo hadden bekeken. Ook hier werd onvoldoende informatie over gegeven en was het bovendien niet mogelijk om de dataverzameling te weigeren. Ook de aankoop van eenmalige sportuitzendingen werd zonder toestemming bijgehouden voor marketingdoeleinden.

Alle overtredingen zijn inmiddels door Ziggo beëindigd. Waar nog gegevens worden verzameld gebeurt dat geanonimiseerd of wordt specifiek toestemming gevraagd. Het oordeel van het CBP heeft geen financiële consequenties voor Ziggo.

 

Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over