Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgautoriteit onderzoekt ruimte marktwerking

Woensdag 04 oktober 2006 14:14Margot Boesveld

 

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt welke vrije beroepsoefenaren in de zorg, zoals medisch specialisten, in aanmerking komen voor meer marktwerking. Nu mogen alleen fysiotherapeuten zelf hun prijzen vaststellen. Alle andere prijzen worden door de overheid vastgesteld. Een woordvoerder van de NZa heeft maandag een bericht hierover in Het Financieele Dagblad bevestigd.Daarnaast onderzoekt de NZa of er sprake is van belangenverstrengeling bij specialisten die in hun vrije tijd in privéklinieken werken. Het onderzoek van de NZa naar vrije prijzen is bedoeld om het ministerie van Volksgezondheid te informeren over verdere liberalisering van de markt. De specialisten kunnen tot 20 oktober informatie aanleveren. Eind november moet het onderzoek af zijn.De NZa gaat daarnaast klachten behandelen van beroepsoefenaren en patiënten die gek worden van formulieren. Aanleiding was een onderzoekje van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) die ontdekte dat voor een knieoperatie 80 formulieren moesten worden ingevuld. Patiënten kunnen pas bij de NZa aankloppen, nadat ze eerst hun beklag hebben gedaan bij de instelling of zorgverzekeraar die te veel papierwerk vraagt.De NZa gaat deze week formeel aan de slag als toezichthouder op de zorgmarkt. Op dit moment mogen verzekeraars en ziekenhuizen vrij onderhandelen over 10 procent van de ziekenhuisbehandelingen. De bedoeling is dat dit de komende jaren uitgroeit naar 70 procent.De zorgautoriteit blijft daarom ook de oude taken van het College tarieven gezondheidszorg (Ctg) uitvoeren, zoals het vaststellen van tarieven. Zo loopt er al een tijd een onderzoek om te kijken of de prijzen van orthodontisten omlaag kunnen. De Tweede Kamer had daar op aangedrongen. Nieuw is dat de NZa minder afhankelijk is van de medewerking van specialisten dan het Ctg vroeger. Sinds 1 oktober mag de NZa zelf op basis van eigen informatie conclusies trekken.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over