Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgpolis vaak raadsel voor consument

Maandag 19 november 2012 13:06Margot Boesveld

 

Nederlanders hebben vaak geen flauw benul wat hun zorgverzekering wel en niet vergoedt. De verwarring over het basispakket, eigen risico en aanvullende verzekeringen is groot. Op basis van die gebrekkige kennis maken verzekerden wel een keuze voor een bepaalde verzekering. Met het gevolg dat zij zich oververzekeren of teleurgesteld zijn omdat de verzekeraar niet uitkeert.

Dat blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl. Uiterlijk dit weekend krijgt iedere Nederlander een nieuwe polis van de zorgverzekeraar binnen voor komend jaar.

Helft Nederlanders weet dat niet

Uit het onderzoek blijkt dat er veel onduidelijkheid bestaat. 'Tandartscontroles worden alleen vergoed in een aanvullende verzekering. De helft van Nederland weet dat niet. Zeer opmerkelijk, vooral omdat de basisverzekering nog nooit de tandartscontrole voor volwassenen heeft vergoedt,' reageert directeur Erik Hordijk van de onafhankelijke vergelijkingssite vandaag in het AD. Ook over het eigen risico is veel onduidelijkheid. Een op de drie denkt dat de huisarts onder het eigen risico valt, terwijl dat niet het geval is. Dit jaar zegt een recordaantal consumenten zich te oriënteren op zijn zorgverzekering. Volgens onderzoeksbureau GfK geeft 27 procent van de verzekerden aan te willen kijken of zijn basispakket, aanvullende verzekering of tandartsverzekering wel nodig is of goedkoper kan. Vooral jongeren overwegen om over te sluiten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over