Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgpremie 2015 kost Nederlander gemiddeld 97,- per maand

Maandag 15 december 2014 16:07Margot Boesveld

 

Volgend jaar betalen we gemiddeld 97 euro per maand aan onze zorgpremie. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) berekend op basis van de premies van de verzekeraars.

Dat is gemiddeld 5 euro per maand meer dan vorig jaar, maar wel minder dan waar het ministerie van Volksgezondheid vanuit ging. Dat komt volgens de NZa omdat veel verzekeraars hun reserves hebben aangesproken om de stijging van de premie te beperken. Bij de berekening is uitgegaan van het verplichte eigen risico van 375 euro. Wie dat eigen risico vrijwillig verhoogt, betaalt minder maandelijks premie.

Premiestijging

De gemiddelde premie op jaarbasis is 1162 euro per jaar. Dit jaar was dat 1098 euro, maar in 2013 lag het nog een stuk hoger, op 1213 euro. Nog tot en met 31 december kunnen mensen hun zorgpremie opzeggen. Ze hebben dan tot 1 februari de tijd om over te stappen naar een andere verzekeraar.

"Ondanks de stijgende premie valt er voor de consumenten ook dit jaar te besparen op hun zorgpremie. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste basispolis is meer dan 370 euro, groter dan ooit tevoren", aldus Peter Ruys, directeur van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl.

Top 10 overzicht zorgpremies 2015

Vereniging de Vastelastenbond heeft voor haar leden de zorgpremie top 10 samengesteld. Hier ziet u in één oogopslag welke prijzen de verzekeraars hanteren. De premies worden zowel voor het minimale eigen risico als het maximale eigen risico weergegeven.

Overzicht zorgpremies en vergoedingen aanvullende pakketen

Ook hebben we voor u uitgezocht wat de beste keuze is als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie of tandarts. Bekijk dan de zorgaanbieders top 5.
Ook hebben we gekeken waar u het beste terecht kan wanneer u waarde hecht aan alternatieve geneeswijzen

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over