Zorgpremie in 2015 omhoog met 10,-
Vrijdag 29 augustus 2014 13:52:30
De premie voor een basisverzekering gaat volgend jaar met een tientje per maand omhoog. Ook het verplichte eigen risico stijgt met enkele tientallen euro's per jaar. Dat schreef het AD woensdag 27 augusutus op basis van bronnen rond de begrotingsonderhandelingen.
 
De jaarlijkse premie komt daarmee op ongeveer 1215 euro uit, een stijging van 114 euro in vergelijking met vorig jaar. De zorgpremie stijgt vanwege de overheveling van zorg naar gemeenten en omdat werkgevers die te veel meebetaalden aan de zorgverzekering nu wettelijk worden gecompenseerd.
 
Een woordvoerder van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil tegenover de krant niets bevestigen over een eventuele stijging van de zorgpremie. 
De informatie had volgens het AD eigenlijk pas op Prinsjesdag naar buiten moeten komen.
 
De onderhandelingen over de begroting voor 2015 worden woensdagmiddag hervat. 
Naar verwachting sluiten het kabinet, de coalitiepartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP later op de dag een akkoord.
Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Bezuinigingen rondom zorgtoeslag
Het kabinet gaat volgend jaar bezuinigen op de zorgtoeslag, de tegemoetkoming voor de laagste inkomens voor het geld dat ze aan zorg kwijt zijn. De regeringspartijen zijn het daarover eens gewo...
Energieprijzen zijn onduidelijk weergegeven voor consument
ACM komt in actie naar aanleiding van berichtgeving van de Vastelastenbond over de onduidelijke weergave op website van veel energieleveranciers.  De concurrentie tussen energiebedrijven w...
Lage tarieven, hoge vastrechtkosten
Energiebedrijven proberen nieuwe klanten vaak met lage tarieven te werven. Waar consumenten in veel gevallen niet opletten, is dat deze bedrijven vaak hoge vastrechtkosten in rekening brengen. ...