Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgpremies bekend: zorgverzekeraars geven winst terug

Woensdag 19 november 2014 14:44Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraars geven bijna alle winst die zij de afgelopen jaren hebben gemaakt terug door de premies te verlagen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. 

Uit een analyse van de krant en vergelijkingssite Zorgkiezer.nl (samenwerkingspartner Vastelastenbond) blijkt dat de vier grootste zorgverzekeraars (Achmea, CZ, VGZ en Menzis) en DSW in 2012 en 2013 bijna 2,6 miljard euro winst maakten. Daarvan wordt 2,3 miljard teruggeven door middel van premieverlaging.

Tussen de verzekeraars zijn grote verschillen. Zo zouden CZ en Menzis meer dan de volledige winst teruggeven, doordat zij op hun buffers interen.Achmea, VGZ en DSW zouden juist een deel van de winsten van de afgelopen jaren hebben toegevoegd aan hun reserves.

De Consumentenbond heeft al langere tijd kritiek op de zorgverzekeraars, omdat zij te hoge buffers aan zouden houden. De reserve is hoger dan De Nederlandsche Bank vereist. DSW heeft een reserve die ruim drie keer meer is dan het vereiste minimum. Zij houden als enige verzekeraar de premie gelijk. Andere verzekeraars verhogen de premie voor volgend jaar.

Wilt u weten hoe u het beste een vergelijking kan maken? Klik hier

Bron: Nu.nl 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over