“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgverzekeraars moeten meer doen aan preventie

Maandag 11 december 2006 12:48Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraars moeten meer doen om te voorkomen dat mensen ziek worden. Dit meldde de Stichting De Nationale DenkTank zaterdag, na een onderzoek naar chronisch zieken in Nederland. Volgens de organisatie zouden zorgverzekeraars elkaar moeten betalen voor overstappende klanten, zodat de investeringen in preventie niet verloren gaan.Het onderzoeksteam, bestaande uit 25 wetenschappers, beveelt aan een zogenoemd Health Transfer Systeem op te richten. In dit systeem betalen verzekeraars een bedrag voor een cliënt die naar hen overstapt. Zo wordt voorkomen dat de investering, die door de oude verzekeraar is gestoken in preventie van ziekten voor die cliënt, verloren gaat. Volgens een woordvoerder zou dit systeem binnen twee jaar te realiseren moeten zijn.De onderzoekers hebben zich vanaf augustus beziggehouden met de zorg van chronisch zieken en hoe die verbeterd kan worden. Aan de hand van honderden interviews met zorgverleners en patiënten hebben zij knelpunten in kaart gebracht en adviezen geformuleerd. Het rapport van het onderzoek wordt maandag aangeboden aan de vice-voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit Cathy van Beek.In het rapport wordt ook gepleit voor zelfmanagementprogramma's voor patiënten. Deze programma's helpen patiënten om beter met hun ziekte om te gaan. Hierdoor worden ze minder afhankelijk van zorgverleners en kunnen ze zichzelf beter redden. Doordat ze beter met hun ziekte kunnen leven, wordt ook verergering van de ziekte voorkomen.De DenkTank is in 2005 opgericht om de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbeteren. Het initiatief hiervoor komt uit de academische wereld.Bron: ANP

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over