Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Zorgverzekeraars moeten meer risico lopen'

Donderdag 10 mei 2007 15:52Margot Boesveld

 

Zorgverzekeraars moeten veel meer financieel risico lopen, hun nek uitsteken en feller met elkaar concurreren. Voorzitter Edwin Velzel van de Raad van Bestuur van UVIt, waarin Univé, VGZ, IZA en Trias zijn opgegaan, heeft dat woensdag gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers over 2006.Hij vindt dat de verzekeraars financieel op eigen benen moeten durven te staan. Het vereveningsfonds dat de overheid heeft ingevoerd om verzekeraars te compenseren zou wat hem betreft kunnen verdwijnen.In Nederland geldt sinds ongeveer anderhalf jaar het nieuwe ziektekostenstelsel. Dat kan volgens Velzel alleen goed gaan werken als zorgverzekeraars, met in hun kielzog ziekenhuizen, huisartsen, medisch specialisten en bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties, proberen het beste product voor het beste bedrag te gaan leveren.De UVIT-topman verwacht dat miljoenen kunnen worden bespaard als bijvoorbeeld ziekenhuizen, specialisten, artsen en verpleegkundigen met elkaar samenwerken. Gezamenlijk kunnen ze hun zorg afstemmen op de behoeften van bijvoorbeeld zieke, oudere patiënten. Nu is die zorg vaak niet optimaal omdat de verschillende hulpverleners nauwelijks contact hebben met elkaar.Hij wil dat het kabinet meer vrijheid geeft aan partijen. Zorgverzekeraars kunnen dan bijvoorbeeld korting geven aan patiënten als ze meewerken aan de ketenzorg. Ziekenhuizen, artsen en specialisten zouden ook financieel voordeel moeten kunnen behalen bij de nieuwe aanpak. Het belang is volgens hem groot. Het grootste deel van de kosten voor gezondheidszorg gaat op aan zorg voor chronische patiënten, zoals mensen met suikerziekte en/of COPD. In de toekomst zal dat aantal fors toenemen.Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over