Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgverzekeraars per 2017 verantwoordelijk voor kosten wijkverpleging

Dinsdag 19 mei 2015 14:55Margot Boesveld

 

De nieuwe bekostiging van de wijkverpleging moet per 1 januari 2017 worden 

ingevoerd. Dan worden de zorgverzekeraars hiervoor volledig financieel verantwoordelijk. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.

De zorgverzekeraars en zorgaanbieders hadden zich eerder uitgesproken tegen een plan van de Nederlandse Zorgautoriteit om de nieuwe bekostiging al volgend jaar in te voeren.

Volgens Van Rijn is het voor de timing van de invoering belangrijk om een balans te vinden tussen snelheid en zorgvuldigheid. Bovendien valt de wijkverpleging sinds 1 januari weer onder de zorgverzekeringswet. De sector moet deze verandering nog goed inrichten, aldus de bewindsman. Daarom kiest hij voor 2017.

De wijkverpleegkundige moet in de kabinetsplannen er samen met de huisarts voor gaan zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Van Rijn wil de vraag van de patiënt centraal stellen en de bureaucratische rompslomp voor de wijkverpleegkundige zoveel mogelijk beperken.

De bewindsman wil dat prestatiebeloning een ''substantieel onderdeel'' gaat vormen van de bekostiging. Hoe groot dit precies wordt, moet nog nader worden uitgewerkt met de partijen. Prestatiebeloning wordt al wel volgend jaar ingevoerd. Zorgaanbieders kunnen dan bijvoorbeeld beloond worden voor innovatieve zorg.

Verder moet in 2016 ook mogelijk worden gemaakt dat er een vast bedrag per cliënt wordt gedeclareerd en niet meer op basis van de gerealiseerde uren verpleging en verzorging, het zogenaamde uurtje factuurtje.

 

BRON: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over