Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgverzekeraars verliezen 320 miljoen op basispolis

Donderdag 14 december 2006 13:44Margot Boesveld

 

De Nederlandse zorgverzekeraars verwachten dit jaar een gezamenlijk verlies van 320 miljoen euro te lijden door de concurrentiestrijd om de nieuwe verplichte basispolis. Dit blijkt uit het woensdag gepubliceerde kwartaalbericht van De Nederlandsche Bank (DNB). Eind vorig jaar was al duidelijk geworden dat verzekeraars verliezen accepteerden om zoveel mogelijk klanten voor hun zorgverzekeringen te werven. De polissen werden daarom relatief goedkoop in de markt gezet. Ook gaven de verzekeraars miljoenen uit aan reclamecampagnes.Op de aanvullende verzekeringen verwachten de verzekeraars een verlies van nog eens 40 miljoen euro te boeken. Volgens DNB komt dit doordat consumenten hun verzekeringspakketten kritischer tegen het licht hebben gehouden. Ook zijn verzekeraars ruimhartig omgegaan met het accepteren van klanten voor aanvullende verzekeringen. Dit veroorzaakt een hogere schadelast per afgesloten aanvullende verzekering, aldus de toezichthouder.De premies voor het komende jaar zijn met 8 tot 10 procent verhoogd, maar volgens DNB zijn de prijzen "nog altijd scherp". Naast premieverhogingen proberen de zorgverzekeraars de kosten te drukken. Bij het Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, verdwenen dit jaar al 1200 banen door de kosten van de invoer van het nieuwe zorgstelsel. Ook bij andere grote verzekeraars zijn veel banen geschrapt.De verliezen betekenen niet dat zorgverzekeraars in grote financiële problemen komen. Hun financiële positie is toereikend, zo stelt DNB. Wel zijn verzekeraars die ook aanvullende verzekeringen aanbieden vermogender dan verzekeraars die alleen de basisverzekering in hun pakket hebben. Bij de laatste groep gaat het vooral om voormalige ziekenfondsen.DNB gaat de verzekeraars vragen hoe zij de premiestelling voor 2007 hebben opgebouwd. Als de premie niet kostendekkend is, moeten de bedrijven aangeven hoe zij die op de lange termijn waar kunnen maken.Bron: Nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over