Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Zorgverzekering: Aanvullend pakket duurder, dekking lager

Dinsdag 12 november 2013 09:46Margot Boesveld

 

Aanvullende pakketten voor de zorgverzekering worden volgend jaar duurder, maar daar krijgen verzekerden minder voor terug.
Dat stelt directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl maandag tegenover de Volkskrant.
De basisverzekering voor de zorg kent volgend jaar gemiddeld fors lagere premies, maar bij pakketten voor aanvullende zorg – waaronder tandartsverzekeringen en fysiotherapie – is de trend anders.
Aan de ene kant worden de vergoedingen bij aanvullende pakketten beperkt. Tegelijk neemt de premie-differentiatie tussen jongeren en ouderen toe.
Aanvullende zorgverzekering: jong en oud
Verzekeraars rekenen relatief lage premies voor jongeren die niet al te veel voor een aanvullend zorgpakket willen betalen. De premies voor ouderen zijn daarentegen fors hoger.
Zorgkiezer.nl rekent op een eigen blog voor dat een oudere bij de ‘Beter Af Pluspolis 4 sterren’ van Zilveren Kruis Achmea 59,15 euro per maand betaalt, tegen 35,35 euro voor een jongere: een verschil van liefst 67 procent. Bij verzekeraar VGZ gaat het om verschillen van 14 procent.
Directeur Ruys stelt van Zorgkiezer.nl op de eigen site dat zorgverzekeraars minder winst maken op aanvullende verzekeringen als oudere mensen, die vaak meer zorg consumeren, zo’n verzekering houden terwijl jongeren weglopen.
Zorgverzekeraars willen jongeren echter niet wegjagen en kiezen bij het verhogen van zorgpremies daarom voor sterkere prijsverschillen tussen jong en oud. “Gevolg is wel dat oudere mensen meer betalen dan jonge mensen voor dezelfde verzekering.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over