Zorgverzekering: Aanvullend pakket duurder, dekking lager
Dinsdag 12 november 2013 09:46:28
Aanvullende pakketten voor de zorgverzekering worden volgend jaar duurder, maar daar krijgen verzekerden minder voor terug.
Dat stelt directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl maandag tegenover de Volkskrant.
De basisverzekering voor de zorg kent volgend jaar gemiddeld fors lagere premies, maar bij pakketten voor aanvullende zorg – waaronder tandartsverzekeringen en fysiotherapie – is de trend anders.
Aan de ene kant worden de vergoedingen bij aanvullende pakketten beperkt. Tegelijk neemt de premie-differentiatie tussen jongeren en ouderen toe.
Aanvullende zorgverzekering: jong en oud
Verzekeraars rekenen relatief lage premies voor jongeren die niet al te veel voor een aanvullend zorgpakket willen betalen. De premies voor ouderen zijn daarentegen fors hoger.
Zorgkiezer.nl rekent op een eigen blog voor dat een oudere bij de ‘Beter Af Pluspolis 4 sterren’ van Zilveren Kruis Achmea 59,15 euro per maand betaalt, tegen 35,35 euro voor een jongere: een verschil van liefst 67 procent. Bij verzekeraar VGZ gaat het om verschillen van 14 procent.
Directeur Ruys stelt van Zorgkiezer.nl op de eigen site dat zorgverzekeraars minder winst maken op aanvullende verzekeringen als oudere mensen, die vaak meer zorg consumeren, zo’n verzekering houden terwijl jongeren weglopen.
Zorgverzekeraars willen jongeren echter niet wegjagen en kiezen bij het verhogen van zorgpremies daarom voor sterkere prijsverschillen tussen jong en oud. “Gevolg is wel dat oudere mensen meer betalen dan jonge mensen voor dezelfde verzekering.”
Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Extra lening mogelijk voor energiezuinig huis
Consumenten met een inkomen vanaf 29.000 euro kunnen maximaal 13.500 euro extra lenen voor de financiering van een huis waarvan de energierekening te verwaarlozen is. Dat schrijft het kabinet a...
Meer auto's op kenteken gezet
In oktober zijn 37 procent meer personenauto's op kenteken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het ging om bijna 37.000 auto's, vorig jaar waren dat er bijna 27.000. Dat blijkt uit ci...
De vastelastenbond over sloop de crisis
De Vastelastenbond ontvangt de laatste tijd geregeld vragen van leden over Sloopdecrisis.nl, een recent opgericht inkoopcollectief, dat het RTL4-programma Een dubbeltje op zijn kant sponsort. In di...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam