Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Kies voor de VasteLastenBundel<

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€150,- p.j

Of €15,-p.m

Meer informatie

Colportagewet, bescherming voor consumenten.

Colportagewet beschermt de consument tegen opdringerige verkoopmethoden. Consumenten kunnen volgens de colportagewet binnen acht dagen de koop ongedaan maken. Als een consument gebruikmaakt van de mogelijkheid een colportage-overeenkomst op te zeggen, is hij niet meer verplicht tot het afnemen van het bestelde goed of de dienst.

Colportagewet wordt in de volksmond ook wel wet-deur-aan-deur verkoop genoemd. Deze benaming is te beperkt. Niet alleen bij deur-aan-deur verkoop is er sprake van colportagewet, maar ook tijdens een speciale busreis, bij een verkoopdemonstratie of bij een apart georganiseerde bijeenkomst, zoals een lingerie- of cosmeticaparty bij een vriendin thuis. De colportagewet beschermt u dus bij veel aankopen die u doet in niet-traditionele winkels.

De colportagewet is ook voor deze manieren van verkoop van toepassing. Wordt u benadert en wilt u de koop ongedaan maken, reageer dan snel. Daar is de colportagewet voor. Ook voor producten die u afneemt bij de Vastelastenbond geldt de colportagewet.