Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Woekercontracten in de energiemarkt

Iedereen kent de woekerpolis. Maar er zijn ook woekercontracten voor energie (stroom en gas). Meer dan 60% van de Nederlandse huishoudens heeft zo'n woekercontract. Een energiecontract is een contract dat huishoudens hebben die nog nooit zijn overgestapt of waarvan de vaste contractperiode is verlopen. Dit worden ook wel onbepaalde tijd of variabele contracten genoemd.

Wat is een woekercontract?

We spreken van een woekercontract als het contract is afgelopen en verlengd wordt tegen (hoge) variabele tarieven. Ruim 60% van de Nederlandse huishoudens heeft een dergelijk contract en betaalt gemiddeld € 150,- tot € 400,- per jaar teveel.  Energieleveranciers noemen dit onbepaalde tijd contracten. Dat klinkt positief, maar is het niet. Het energiecontract is duidelijk aan verbetering toe.

Heb ik een woekercontract?

Een energiecontract moet nagekeken worden door een specialist. Vooral de wensen die u heeft zijn voor ons belangrijk. Uw wensen moeten te alle tijden overeenkomen met de contractvorm. Daar mee bedoelen we, de contract duur van een vaste termijn, de tarieven en de voorwaarden van het contract.

Woekercheck

Vereniging de Vastelastenbond geeft op landelijke basis een gratis woekercheck. Er zal gekeken worden naar alle belangrijke punten binnen een energie contract. Hierbij kunt u denken aan: 

  • Huidige kosten van het energiecontract
  • Tarieven per kWh, m3 en vastrecht per product
  • Looptijd van het contract
  • Voorwaarden van het betreffende contract
  • Alternatieve mogelijkheden
     

Wilt u uw woekercontract oversluiten? Vraag direct een adviesgesprek aan. 

Vereniging de Vastelastenbond

Vereniging de Vastelastenbond is een consumentenvereniging voor vaste lasten. Energieleveranciers maken misbruik van uw gebrek aan kennis op het gebied van energie. De energiemarkt wordt vaak 'moeilijk en gecompliceerd' gehouden. Leveranciers spelen graag in op de kortingsbeleving, maar in de werkelijkheid blijken deze contracten alleen goed voor de portemonnee van de energieleverancier zelf. Wij willen hier verandering in brengen en adviseren mensen bij het maken van een goede keuze.