Doe het zelf pakket installatie is in de meeste gevallen erg gemakkelijk. Vindt vis deze pagina een handig overzicht voor het installeren van uw pakket voor internet en/of televisie en bellen.

Doe het zelf pakket installeren

Als u een pakket voor internet en/of (digitale) televisie en bellen heeft besteld, wordt dit enkele dagen voorafgaand aan uw contract thuis bezorgd door uw internet provider.

Als u niet heeft gekozen voor installatie door een monteur (wat meestal extra kosten met zich meebrengt) dan dient u het pakket zelfstandig te installeren. Dat klinkt misschien moeilijk, maar valt in de meeste gevallen erg mee!

Waar u op moet letten bij de doe het zelf installatie van uw internet pakket:

  1. Verwijder alle apparatuur en kabels van uw oude provider

  2. Open het nieuwe pakket voor internet en/of tv en bellen en pak de installatie handleiding erbij

  3. Controleer uw pakket: zitten alle benodigde kabels, modems en decoders in uw pakket? U ziet in de installatie handleiding welke kabels en hardware in het pakket thuis horen.

  4. Volg de stappen uit de installatie handleiding en maak verbinding met internet.

Als u bij stap 4 onverhoopt géén verbinding kunt maken met internet, richt u zich dan ten eerste tot de technische helpdesk van uw provider. U vindt de contact gegevens van de technische helpdesk in de installatie handleiding en/of op de website van uw provider.

Vragen over installatie pakketten?

Als u bijvoorbeeld wilt weten of er op uw adres pakketten beschikbaar zijn met gratis monteur installatie, of vragen heeft over de algemene installatie van pakketten voor internet en/of tv en bellen, neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond.