Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Via deze pagina vindt u handige informatie over het gebruik van wachtwoorden. Wij leggen u uit waarom het belangrijk is om verschillende wachtwoorden te gebruiken en geven handige tips om uw wachtwoorden voor verschillende websites en instellingen te onthouden.

Het belang van verschillende wachtwoorden

Cybercriminelen proberen op steeds slinksere wijzen uw wachtwoorden voor social media profielen, DigiD, creditcardwebsites, internetwinkels et cetera.

U kunt zich voorstellen dat deze criminelen zodra ze één van uw wachtwoorden hebben ontvreemd zullen proberen om met uw gegevens ook op andere websites in te loggen en zo te proberen u nog meer geld en/of belangrijke gegevens afhandig te maken.

Het is daarom zéér belangrijk dat u voor elke website, profiel en betaalmiddel een ander wachtwoord instelt, en deze ook regelmatig verandert.

Tips voor onthouden wachtwoorden

Veel websites stellen – om de wachtwoorden voor criminelen zo moeilijk mogelijk te maken – bepaalde eisen aan wachtwoorden. Veel voorkomende eisen:

  • Gebruik hoofdletter(s) én kleine letters

  • Gebruik speciale tekens zoals !,^,@,#,$,%

  • Gebruik cijfer(s)

Een handige tip is dus om voor uzelf een onthoudbare combinatie van hoofd- & kleine letters, cijfers en speciale tekens te bedenken. Een voorbeeld:

  • Jan Janssen is geboren in 1984. Hij kiest daarom als onthoudbare combinatie van cijfers en letters, speciale tekens en cijfers: J@nJ@n$$en84

Het is daarnaast, zoals we hierboven al omschreven, belangrijk dat u voor verschillende websites en profielen verschillende wachtwoorden aanmaakt. Een handige tip hiervoor is een combinatie maken van uw eigen unieke combinatie van cijfers en letters, speciale tekens en cijfers én een deel van de naam van de website waarvoor u uw wachtwoord aanmaakt (bijvoorbeeld de eerste 4 letters ná www). Dit werkt als volgt:

  • De onthoudbare combinatie van cijfers en letters, speciale tekens en cijfers: J@nJ@n$$en84 wordt voor de website facebook als volgt: J@nJ@n$$en84Face

  • De onthoudbare combinatie van cijfers en letters, speciale tekens en cijfers: J@nJ@n$$en84 wordt voor de website Hotmail als volgt: J@nJ@n$$en84Hotm

Op deze manier maakt u voor elke website een uniek én makkelijk te onthouden wachtwoord aan, dat onmogelijk te vergeten is als u uw eigen combinatie onthoudt.