Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Om het de consument gemakkelijker te maken biedt vereniging de Vastelastenbond een onafhankelijk overzicht van de beste vergelijkingssites alles-in-1 pakketten in zo veel mogelijk categorieën, zoals breedband internet, digitale tv of hd tv en vast en mobiel bellen. De ambitie van de Vastelastenbond is om het aantal rubrieken steeds verder uit te breiden om op termijn een vrijwel alomvattend overzicht van vergelijkingssites te bieden.

Gespecialiseerde vergelijkingssites vaak beter dan algemene vergelijkingssites

De belangrijkste eisen voor een vergelijkingssite verschillen per specifieke zoektaak. Bij hotels en vliegtickets is het bijvoorbeeld belangrijk dat er informatie over beschikbaarheid is en een mogelijkheid bestaat om direct te boeken. Bij een restaurant zal de klant toch eerder even opbellen om te reserveren. Bij het zoeken naar auto's en huizen is weer erg belangrijk dat de vergelijkingssite een zo groot mogelijk aanbod weergeeft en ook hele goede zoekmogelijkheden, zodat de klant ook bijvoorbeeld op auto's binnen een bepaalde regio kan zoeken. Mede daardoor is de algemene conclusie van de Vastelastenbond dat voor een specifieke zoektaak de gespecialiseerde sites vaak beter geschikt zijn dan de algemene vergelijkingssites met vele rubrieken.

Probeer altijd meerdere vergelijkingsites

Vrijwel geen enkele vergelijkingssite heeft een alomvattend aanbod. Het kan dus heel goed zijn dat een bepaalde vergelijkingssite wel in algemene zin als beste uit de bus komt, maar voor uw specifieke vraag toch niet het goedkoopste of beste is. De tip van vereniging de Vastelastenbond is dan ook om meerdere vergelijkingssites te proberen, vooral als het gaat om belangrijke aankopen of keuzes. Vastelastenbond biedt een lijst van de beste sites, om ook dat gemakkelijk te maken.

Belangrijke criteria

Een goede vergelijkingssite biedt volgens ons gratis direct (online) relevante, actuele, betrouwbare en inzichtelijke resultaten, biedt het grootste aanbod of een vrijwel marktdekkende vergelijking, kent een overzichtelijke presentatie, biedt veel zoek- en sorteermogelijkheden, heeft de aanbiedingen met de laagste prijzen, vermeldt de volledige prijs inclusief allerlei bijkomende kosten, heeft een gebruiksvriendelijke interface, is informatief en is privacyvriendelijk en maakt het desgewenst mogelijk de transactie direct te voltooien. Absoluut vereiste is dat de site technisch in orde is en wordt ondersteund door de meest gangbare browsers zoals Internet Explorer en Firefox.

Dezelfde databases

Er zijn veel sites om snel internet, digitale of HD tv en bellen te vergelijken, maar veel daarvan gebruiken telkens dezelfde database. Bij sites die internet en tv vergelijken is het van belang dat deze voldoende aanbieders in zijn bestand heeft en een gemakkelijke zoek- en sorteerfunctie heeft. De site moet informatie bieden over extra aanbiedingen bij het sluiten van een abonnement. De site moet enigszins overzichtelijk zijn en natuurlijk technisch goed werken.

Let op de extra 'gratis'cadeaus als u internet, tv en bellen afsluit

Veel providers bieden een extra cadeau bij het afsluiten van een internet, tv en bellen abonnement (bijvoorbeeld een laptop, een mp3-speler, een camera, een fotoprinter of een spelletjescomputer). Ook zijn er bepaalde sites die extraatjes bieden. Cadeaus zijn niet gratis. Dat kan relevant zijn voor uw keuze. Niet alle sites maken deze aanbiedingen duidelijk inzichtelijk.