Veel huizen zijn niet goed geïsoleerd, waardoor er veel energie verloren gaat. Het spreekwoord: ‘We stoken niet voor de mussen’ is zeer herkenbaar. Dit kost jaarlijks veel geld op de jaarrekening van uw energie. 

Via het dak gaat tot 30% van de warmte van een woning verloren. Een goed geïsoleerd dak verliest nauwelijks warmte. Dat merkt u in uw portemonnee, een lager gasverbruik zorgt voor een beduidend lagere energierekening. De binnenkant van het dak leent zich vanwege de toegankelijkheid prima voor na-isoleren. Dakisolatie is geschikt voor alle woningen met schuine daken. Kiest u voor dakisolatie, dan bespaart u energiekosten én draagt u bij aan een beter milieu.

Hoe werkt het?

Bij dakisolatie kan aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak isolatiemateriaal worden aangebracht. Voor isolatie aan de binnenkant kunt u een offerte aanvragen via de Vastelastenbond. U kunt het ook redelijk eenvoudig zelf doen. Daarvoor zijn doe-het-zelfpakketten te koop. Het isoleren van de buitenkant moet u aan een professioneel bedrijf over laten. Voor dak isolatie worden er de volgende materialen gebruikt:

IsoSpray: Er wordt er aan de binnenkant van het dak een laag IsoSpray aangebracht. IsoSpray staat bekend om haar hoge isolatiewaarden en wordt naadloos tegen de binnenzijde van het dak gespoten.

IsolatiesWol:Is de binnenzijde nog niet afgewerkt, dan kan er een doel gemonteerd worden waarna en tussen het onderdak en het doek een hoogwaardige wol ingeblazen kan worden. 

Indien u de zolder niet als woonruimte gebruikt kunt u ook kiezen voor zoldervloer isolatie. Hierbij wordt de zoldervloer gevuld met isolatiemiddel. Dit is een kleine ingreep waarbij de warmte, voordat het op de zolder komt, wordt vastgehouden in de woning.

Bent u geïnteresseerd in dakisolatie? Vraag dan een adviesgesprek aan. 

Veel gestelde vragen

Waarom is er dakisolatie nodig?
Hoe worden schuine daken geïsoleerd?
Hoe worden platte daken geïsoleerd?
Welk materiaal wordt er voor dakisolatie gebruikt?
Alle veel gestelde vragen

Besparen op uw energierekening

Regel ook direct uw energiecontract via de Vastelastenbond. Geniet van de laagste prijs voor een optimale energiebesparing. Bekijk de mogelijkheden of vraag advies aan onze adviseurs. 

Isolatiepartner van Vereniging de Vastelastenbond

Zoals u wellicht gewend bent, kijkt Vereniging de Vastelastenbond naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk. Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. Vereniging de Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Pluimers Isolatie is het grootste en meest ervaren isolatiebedrijf van Europa. Pluimers Isolatie heeft naast een scherpe prijs, vakkundige mensen in dienst die uw woningisolatie verzorgen. Dus kiest u voor isolatie via de Vastelastenbond dan heeft u altijd een professioneel advies en uitvoering.