Dakisolatie
via de Vastelastenbond

Vraag adviesgesprek aan

Waarom je dak isoleren?

Veel huizen zijn niet goed geïsoleerd, waardoor er veel energie verloren gaat.  Dit kost je jaarlijks veel geld op je energierekening en dat is  zonde.

Via het dak gaat tot dertig procent van de warmte van een woning verloren, terwijl een goed geïsoleerd dak nauwelijks warmte verliest. Dat merk je direct in jouw portemonnee, want minder gasverbruik zorgt voor een beduidend lagere energierekening. De binnenkant van het dak leent zich vanwege de toegankelijkheid prima voor na-isoleren. Dakisolatie is geschikt voor alle woningen met schuine daken. Kies je voor dakisolatie, dan bespaar je energiekosten én draag je bij aan een beter milieu.

RENDEMENT ISOLEREN

Rendement isolatie
Vastelastenbond

Wil je weten wat isoleren je oplevert? Van slechte naar goede isolatie kan je tussen de
€ 600 tot wel € 1.900 per jaar schelen aan energiekosten. Als de gasprijzen nog hoger zijn, verdien je isolatie nog sneller terug.

Rendement isolatie

Spouwmuurisolatie
Vastelastenbond

Met spouwmuurisolatie bespaar je op jouw energiekosten. Door deze maatregel blijft de warmte beter in je huis hangen. Dat scheelt ruim dertig procent op jouw energierekening.

Vraag nu aan
Vloerisolatie

Vloerisolatie
Vastelastenbond

Isoleer de vloer/bodem van de kruipruimte om de warmte in jouw huis te houden. Zo bespaar je op jouw energiekosten en heb je altijd warme voeten!

Vraag nu aan

Prijs spouwmuurisolatie

Isoleren is maatwerk. Je ontvangt op basis van de vierkante meters wandoppervlak eerst een prijsindicatie. Vervolgens komt er een isolatiespecialist bij je op bezoek om alles nog een keer goed door te meten en even in je muren te kijken. Zo weten ze welk materiaal ze het beste kunnen gebruiken.

Wij kunnen jou op basis van een standaard tussenwoning enkel indicatieve prijzen geven.

Type isolatie
Gem. opp. in m2
Investering indicatie
Spouwmuurisolatie
50 m2
€ 1.045,-
Vloerisolatie
46 m2
€ 1.950,-
Dakisolatie (onafgewerkt)
50 m2
€ 2.000,-
Glasisolatie (incl. ventilatieroosters)
10 m2
€ 2.750,-

* Je kunt geen rechten ontlenen aan de genoemde bedragen. Je ontvangt te allen tijde een maatwerkofferte.

De kosten worden op de offerte duidelijk gespecificeerd weergegeven. 

Duurzaamheid begint bij isolatie!

Dakisolatie voor alle woningtypes

Bij dakisolatie kan aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak isolatiemateriaal worden aangebracht. Voor isolatie aan de binnenkant kun je een offerte aanvragen via de Vastelastenbond. Je kunt het ook redelijk eenvoudig zelf doen en daarvoor zijn doe-het-zelfpakketten te koop. Het isoleren van de buitenkant van het dak is minder eenvoudig en moet je aan een professioneel bedrijf overlaten. 

Materialen voor dakisolatie

Voor dakisolatie worden de volgende materialen gebruikt:

IsoSpray: Er wordt er aan de binnenkant van het dak een laag IsoSpray aangebracht. IsoSpray staat bekend om haar hoge isolatiewaarden en wordt naadloos tegen de binnenzijde van het dak gespoten.

IsolatiesWol: Is de binnenzijde nog niet afgewerkt, dan kan er een doel gemonteerd worden waarna er tussen het onderdak en het doek een hoogwaardige wol ingeblazen kan worden. 

Als je de zolder niet als woonruimte gebruikt kun je ook kiezen voor zoldervloerisolatie. Hierbij wordt de zoldervloer gevuld met isolatiemiddel. Dit is een kleine ingreep waarbij de warmte voordat het op de zolder komt, wordt vastgehouden in de woning.

Geniet van de voordelen

De voordelen van het isoleren van jouw dak

Een geïsoleerde woning zorgt voor verhoogd wooncomfort. De meeste warmte gaat verloren via het dek. Door je dak te isoleren voel je direct effect. In je woning, maar ook in je portemonnee.

  • Voelbaar resultaat
  • Besparing op energiekosten
  • Geen rommel en binnen 1 dag geregeld
  • Waardestijging van jouw woning
  • Beter energielabel

Isolatiepartner van de Vastelastenbond

Vereniging de Vastelastenbond heeft gekozen voor een samenwerking met een isolatiepartij die de kwaliteit kan waarborgen. Zoals je van ons gewend bent, kijken wij naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk en daarom kiezen wij voor de beste vaklui.

Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. De Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Isolatie Centraal is een ervaren en gecertificeerd isolatiebedrijf.  

4 jaar ervaring
Hoge score op Trustpilot
(4,3 op 5)
Gespecialiseerd in verschillende isolatiediciplines
Insula gecertificeerd
BRL 2121 BRL 2122
 

Hulp en advies bij isoleren

Bekijk alle veel gestelde vragen over isolatie of neem contact met ons op. De klantadviseurs van de Vastelastenbond staan je graag te woord om je te informeren over het isoleren van jouw huis. Je kunt ons bereiken op:
040-7200200.